Möt SvenskaFans senaste nyförvärv Emil Annetorp

Möt SvenskaFans senaste nyförvärv Emil Annetorp

SvenskaFans välkomnar Emil Annetorp som ny redaktör. Emil har tidigare skrivit för Hammarbyredaktionen och skriver för Islandsredaktionen på SvenskaFans. Han har bland annat jobbat på Nyheter24, Nya-Wermlands-Tidningen och som frilansjournalist. Närmast kommer han från Södertörns högskola där han arbetat som lärare och bland annat undervisat i sportjournalistik.

Den klassiska frågan: Hur känns det?
– Inspirerande och roligt. Jag började själv som skribent för SvenskaFans 2010 och det känns grymt kul att få vara på den här sidan och jobba med alla grymma skribenter.

Berätta lite om dig själv!
– Stockholmare och halvislänning. Fotboll är favoritsporten, som jag helst följer helst från läktaren – oftast Hammarbys.

Vad gjorde att du sökte dig till SvenskaFans?
– Supporterskapet och passionen. SvenskaFans är en grym sajt och att få vara med och
 att få utveckla den känns supercoolt.

Vilken kommer din roll att vara?
– Jag kommer att vara redaktör för svensk fotboll, men även bandy. Jobba med redaktörer, skribenter och utveckla sajten. 

Vad ser du mest fram emot i det nya?
– Få jobba med alla hängivna skribenter och få nörda ner mig ännu mer i supporterkultur och supporterfrågor. Lära mig mer om lag och sporter som jag inte har superkoll på.

Vem eller vilka är dina favoritspelare?
– Kennedy och Pétur Marteinsson är de två största Bajenlirarna för min del. I dagens Bajen, är Nahir Besara på väg att få samma status. Som liten var Mario Lemieux, Alan Shearer och Eidur Gudjohnsen mina idoler.

Har du något favoritminne när det kommer till sport som du skulle kunna dela med dig av?
– Hammarbys sm-guld 2001 och återkomsten till allsvenskan smäller högst. När det gäller sportjournalistik var det när jag bevakade Island-Holland för Expressen 2014 – då Islands EM-resa startade med Lagerbäck.

Är det något mer du skulle vilja säga till SvenskaFans läsare och skribenter?
– Jag är jäkligt taggad på att komma igång och jobba med er skribenter! Samt att få befintliga och nya läsare att ta del av allt fantastiskt material som skapas.

Och sist, men inte minst - vilka/vilken är lagen/laget i ditt hjärta?
– Hammarby är nummer ett. Långt därefter kommer väl Islands och Sveriges landslag. Ytterligare ett hack ner kommer Pittsburgh Penguins och Newcastle.

SvenskaFans.com2024-10-11 19:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans