Motståndarkollen

Motståndarkollen

IK Frej från Täby är det som är AFC:s motståndare på måndagskvällen. Ett Norrortsderby är det mot en förening som bildades 1968.

IK Frej tog klivet upp till Div 1 år 2010. Förra säsongen slutade truppen på andra plats efter AFC i Norrettan vilket betydde kval till SE. Gamla anrika Östers IF fick ge sig i kvalet, 3-0 hemma och 3-2 förlust i Växjö för Frej betydde Superettan för förortsklubben som har C:a 1200 medlemmar.
I SE premiären mötte nykomlingen den mest utpekade seriefavoriten, nämligen Jönköpings Södra. Frej gjorde en bra hemmapremiär inför 1640 åskådare, men föll med 0-1 efter ett sent mål i 77:e min av Södra.
Tränaren Bartosz Grzelak med ass Joel Riddez förfogar över en trupp med flera spelare med fina CV:n. Duktig målvakt är Marko Atanackovic.
I backlinjen finns förre Hammarbyaren, 32 årige Daniel Theorin.
På mitten finns lagets fixstjärna, åtmintone utåt sett, nämligen 29 årige Christophe Lallet som spelat i bl.a. Väsby United, Hammarby, Degerfors, innan IK Frej var han senast i Tampa Bay Rowdies i USA.
Richard Spång också han mittfältare med en bakgrund i Djurgården och IFK Norrköping.
Framåt finns Joakim Rönnemo från BP och Ljungskile SK.
25 årige Adnan Cirak (kusin med AFC:s Haris Cirak) är en duktig forward som innan IK Frej spelade i Stockport County i England.

AFC då? En bra försäsong får man nog säga. Lyckat träningsläger i Turkiet med bl.a. en 3-1 vinst över Varbergs BoIS. En sista finslipning mot SE kollegan Syrianska FC slutade med en 3-0 seger. En fin start blev det i Superettan, 1-1 mot tippade topplaget Mjällby AIF på bortaplan i seriepremiären var strålande bra. Nyförvärvet Rabi Elia blev lycklig premiärskytt.
Flera nyförvärv var det som debuterade, Denis Vianna da Silva, Othman El Kabir. Inhoppare var Robert Massi och Chidi Omeje.
En stark trupp har AFC med flera ytterligare nyförvärv som inte fick chansen i premiären, bl.a. Yussuf Saleh, Haris Cirak och Danijel Murariju.
Kanske finns någon av dessa på banan på måndag kväll. Sevärda lirare allihopa!
Ta chansen att se fin fotboll genom ett besök på Skytteholms IP. Du som publik skall känna dig hjärtligt välkommen!
Kl. 19.00 blåser domaren Lars Olsson till spel!
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-04-11 20:37:55
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna