Motståndarkollen: Syrianska FC

Motståndarkollen: Syrianska FC

Lördagens motståndare är Syrianska FC från Södertälje. En klubb som bildades 1977 under namnet Suryoyo Sportklubb. Södertälje Fotbollsarena heter lagets hemmaplan där man är obesegrad i årets SE med endast två insläppta mål. Matcherna spelas inför drygt 2000 begeistrade åskådare.

I klubbens CV finns tre säsonger i Allsvenskan och i år börjar klubben sin fjärde säsong i Superettan. Avancemanget till Allsvenskan skedde på Vilundavallen mot Väsby ...United hösten 2010. Seger med 0-3 inför 3600 åskådare (publikrekord )
Tränare då var Özcan Melkemichel som började i SFC som 10 årig spelare 1978. En spelar/tränarkarriär som varade ända fram till 2013. Idag är det AFC United som gäller för Özcan som tränare tillsammans med Ivan Ristic, även han med bakgrund i SFC, dock mest som spelare.

Dagens tränare i SFC är Nemanja Miljanovic som förfogar över ett antal duktiga spelare. En av målvakterna i SFC, Dwayne Miller höll ju självaste Lionel Messi mållös i Copa America i matchen Argentina – Jamaica som slutade 1-0
Framåt handlar det ofta om 21 årige mittfältaren Saman Ghoddos som med sina 5 mål toppar lagets interna skytteliga.

3 mål har nyförvärvet Sonny Karlsson från IS Halmia gjort. 27 åringen är en robust anfallare av den gamla goda stilen, stor och tung.
3 mål har också 21 årige mittfältaren Charbel Georges gjort som kommer från en stor fotbollsfamilj.
Hans farbror är inte helt okända Sharbel Touma.
Ytterligare starka spelare är bl.a. Nahir Oyal och Dinko Felic. Blir säkert en tuff uppgift för gästande AFC på lördag kväll, dock inte omöjlig.

Kl 18.00 lördag 27:e juni blåser domaren Johan Krantz till spel på Södertälje Fotbollsarena.
Alla hjärtligt välkomna!

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-06-26 12:28:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna