Italiens mästerskapsdrömmar lever

Landslagsuppehåll innebär EM-kval och under fredagen spelades flera högintressanta matcher i grupp H, E och C. Bland annat fick vi se en tvåmålsvinst signerad Kazakstan.

I grupp H spelade Kazakstan en tidig match mot San Marino. En match där Abat Ayjmbetov gjorde två av tre mål när San Marino besegrades med 3-1 under fredagseftermiddagen.

Vid 18:00 under fredagskvällen var det ytterligare action i grupp H när Albanien tappade ledningen sent mot Moldavien på bortaplan.1-1 skrevs resultatet till efter Babholos kvittering i minut 87. Trotts den tappade segern är Albanien klara för slutspel. Parallellt spelade Finland mot Nordirland där Pohjanpalo inledde målskyttet i en match som slutade hela 4-0 till de blåvita.

Senare under kvällen, 20:45, startade ytterligare fyra matcher. Italien såg ut att gå mot en komfortabel seger när Chiesa satta sitt andra och lagets tredje för kvällen. Men Nordmakedonien skapade nerv när man med kvarten kvar satte reduceringen till 3-2. Men efter Raspadoris 4-2 och El Sharawys mål på övertid lever Italiens EM-hopp ännu. I England såg ett självmål ut att avgöra i Englands favör innan Kane satte spiken i kistan med 2-0 i minut 74:a. Polen och Tjeckien fick dela på poängen i Warszawa efter ett mål vardera. Danmark gnetade till sig alla tre poäng efter två mål mål av duon Delaney/Maehle.