Några seriefunderingar inför 2024

Serieindelningarna för division 2-serierna är fastställda för 2024. Huddinge IF fortsätter i den södra Svealands-tvåan men gränsdragningarna såväl norrut som söderut ger upphov till en del frågetecken.

Svenska fotbollförbundet brukar ofta vara stenhårda när det gäller geografin. Minns hur de särade Karlberg, hemmaplan Stadshagen, och Stockholm Internazionale (Kristineberg) trots att arenorna nästan ligger på varandra.

Likväl, nästa år spelar FoC Farsta i norra, Enskede IK i södra. Trots att Enskede geografiskt ligger längre norrut.
Det ger en stentuff södertvåa och en svag norrserie. Strävar förbundet efter att ”kvotera in” fler nordliga lag i norrettan?




Jag hör från en välinformerad källa att Farsta bedöms som ”risklag” och därför placeras i norra serien. Ett parallellfall till Rågsved 2022. När ”Rågan” flyttades till södra 2023 åkte de ur. Året innan snuddade de vid kvalplats till ettan i norra. Ger en tydlig fingervisning om styrkedifferenserna mellan serierna. Jag såg Rågsved vid åtskilliga tillfällen under såväl 2022 som 2023 och dessa matcher bekräftar den tesen.

Farsta risklag?
Polis och domare har tydligen framfört klagomål över att Farsta har ”gäng” som ”hejar” på laget. Upphör detta när de byter serie?
Naturligtvis inte!
Att försvaga norrserien måste vara medveten politik från förbudets sida.

Risklag, förresten! Nacka FC vågade inte ens ha publik på sin sista hemmamatch i årets serie, när de mötte oss. Så kom inte och prata om ”risklag” och tro att någon med en gnutta insyn kommer att tro på det.

Om ”risklag” ska behandlas speciellt, notera att jag inte skriver ”belönas”, så har vi ett specialfall – extremfall? – som förbundet inte vågar röra.

Det om detta. Över till södra seriegränsen.
Sju lag från Östergötland skulle placeras in i två serier. Sex av dessa i södra Svealands-tvåan. Att Åtvidabergs FF, som är den klart sydligaste klubben, skulle hamna i norra Götalands-tvåan borde vara givet. Men, nej!
Där valde förbundet att placera Motala AIF, i likhet med ÅFF nedflyttat från ettan. Trots att MAIF ligger längre norrut än tre andra östgötaklubbar, förutom ÅFF även Mjölby AI och nyuppflyttade BK Ljungsbro. Den sistnämnda klubben blir en ny bekantskap för oss. Choklad i stället för kaffe i halvtidspausen?

Sedan har vi frågan om Segeltorps IF. Dom vann sin division 3-serie och borde finnas med i södra Svealands-tvåan. Men dom tackade nej till uppflyttning!!!
Hur tillfredsställande måste det kännas för alla lagets spelare som slitit hårt för framgången och ändå inte får chansen att spela i högre serie med sitt lag?
Fullständigt obegripligt.
Kommer ”Torpet” att få ihop ett slagkraftigt lag 2024? Vem vill spela för en klubb som motsätter sig sportsliga framgångar? Ambitiösa fotbollsspelare göre sig icke besvär.  

Avslutningsvis.
Från mig till er alla … God Jul och Gott Nytt År!
 

Robert Lindberg2023-12-22 09:49:20
Author

Fler artiklar om Huddinge IF

Jag minns … en sällsynt seger