Nästa Nesta flyttar till AC Milan - Nissen lämnar BP

Nästa Nesta flyttar till AC Milan - Nissen lämnar BP

Fredrik Nissen lämnar BP för spel med italienska AC Milan

Efter 14 matcher i A-laget så tar 18-årige Fredrik Nissen ett stort steg ut i europa för spel i AC Milan. Under årets Allsvenskan har Nissen gjort 10 framträdande varav 1 från start. 

Fredrik Nissen är ett skolexempel på någon som gått hela vägen i BP. Från knatteskola till A-laget. Även om Nissen inte spelat allt för mycket i Allsvenskan under året så är det väldigt tydligt vilken kapacitet han redan har men också vilken talang och höjd som finns. Vi önskar Fredrik all lycka till i Italien och hoppas att han når den nivå som vi vet att han kan uppnå.
Om Football Manager är något att utgå från så ser framtiden väldigt ljus ut för Nissen ;) 


Fredrik Nissen om att lämna BP och byta rödsvart mot rossoneri (från bpfotboll.se)
– Det ska bli kul! Har ju varit en trygghet att spela i BP genom min uppväxt och en frizon från andra jobbiga grejer i vardagen så det ska bli spännande att vidga sina vyer och kliva ur sin trygghetsbubbla. 

– Mitt bästa BP-minne är när vi vann SM-guld med P16. Vi hade ett väldigt bra lag med många 15-åringar som spelade. Vi fungerade bra tillsammans på planen men framförallt skulle jag säga att det är vad som skedde utanför planen som gör att jag minns tillbaka på guldet med sån stor kärlek. Det var en fantastisk grupp spelare och ledare som bidrog med mycket skratt och glädje. Flera av spelarna i truppen tillhör fortfarande mina bästa kompisar 

– Att gå hela vägen från att börja i akademin vid sju års ålder till att ta steget upp i herrlaget har ju såklart inneburit att man lärt känna många inom föreningen. Jag har haft turen att ha haft grymma tränare genom min ungdom. Många av dom jobbar kvar i BP och gör ett jättejobb. Nu senast Olof och Andreas som jag känner stor respekt för och som har hjälpt mig mycket i min fotbollsutveckling. 

– Flera till början lagkamrater som sen blir till kompisar som jag är och har varit väldigt nära. Nu i herrlaget har jag Filip och Wilmer som jag båda spelat med i akademin. Annars har dom andra spelarna tagit emot mig på ett grymt sett sedan jag flyttades upp för 1,5 år sen. Även där har jag vunnit nya vänner och skapat relationer som jag hoppas kommer att kvarstå. Så det är jag väldigt tacksam över! 


På söndag är det BP-match x 2: 
Damerna: 15:00 mot IK Uppsala Fotboll
Herrarna: 17:30 mot Varbergs BoIS

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-08-31 10:33:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna