Nigeria - Canada 0-0 - efter en heroisk nigeriansk insats

Favorittrycket var tungt på Canada. Olympiska mästare och med sikte på framgång i VM.
Efter the Madildas kassaskåpssäkra seger mot Irland i denna "dödens grupp", så var trycket på Canada ännu större när domaren blåste igång matchen. Christine Sinclair, som varit med sedan tiden då dinosaurier gick på jorden vred igång spelet från Canadas sida och Nigerias lag fick jobba från start.
Chiamaka Nnadozie var målvakt för dagen och hade fått kaptensbindeln då Waldrum valde att vila Obi. Hon skulle få jobba mot ett frenetiskt pressande Canada.
Redab efter tre minuter fick Chiamaka Nnadozie rycka ut efter en alltförlös bakåtpassning och rensa. Sedan kom ett skott efter några minuter och sedan frestade Sinclair med ett skott. Nigeria fick inte ihop spelet alls och hade inte första målchansen förrän efter 25 minuter då Deborah Abiodun sköt strax över. Nigerias talisman Oshoala hölls tufft, tacklades hårt en gång, men fick läge efter en halvtimme, men bollen gick över målet.
Det var stort övertag för Canada i första halvleken, med stark insats av främst målvakten Nnadozie.

Hon skulle komma ännu mer i fokus då domaren hittade en straff i början av andra halvlek. Sinclair tog den men Nnadozie plockade den och räddade kvar Nigeria i matchen. Nu byttes det in mer offensiv kraft från Canadas sida, med Sverige-bekantingen Viens på topp. Denne Viens fick direkt en dubbelchans , men återigen räddade målvakten. Mot slutet av matchen mattades Canada och Nigeria fick ett par hörnor och några skott.
Det gick mot 0-0 och skulle bli 0-0, då Nigerias Deborah Abiodun tacklade Canadas Ashley Lawrence vårdslöst och fick rött kort.

Men 0-0. Heroisk insays av the Super Falcons. Framför allt av målvakten Nnadozie och backlinjen Ohale Osinachi, Blessing Demehin,,Christy Ucheibe och Francisca Ordega.