Norling är nöjd och som en scout (med hjälp av Stig) redo att möta årets tävlingssäsong.
Här har vi pånyttfödde målskytten Christopher Telo i förra årets första cupmatch mot Sundsvall. Han får gärna fortsätta att göra måi mot Öster nästa vecka också!

Norling är nöjd och som en scout (med hjälp av Stig) redo att möta årets tävlingssäsong.

Nu avpolletterades det tredje Superettanlaget, f.d. Allsvenskarna Örebro SK, med 2-0. Det ser ut som om IFK med tre starka nyförvärv, några äldre pånyttfödda spelare och nya talanger fått upp farten. Om det sedan räcker även mot Allsvenskt motstånd får vi vänta att se till Varbergsmatchen om två veckor.


Nu är försäsongens träningsmather över och IFK har gått igenom dessa med tabellraden
3 3 0 0 9 - 1 9
Det ska bli riktigt spännande att se vad detta lag kan prestera i Cupen där vi möter ett ytterligare ett Superettanlag, Öster med Manasse Kusu i spetsen, ett Division 1 lag i form av Sollentuna FK och så då äntligen ett Allsvenskt lag, Varberg. Så min tanke har varit att Norling har haft tanken med detta matchandet att alla, nykomlingar som gamla uvar, ska få möjlighet att lära sig den nya taktiken mot lättare motstånd för att under tiden trappa upp, och  senare vara beredda att möta Allsvenskarna.

Efter att ha sett de tre träningsmatcherna tycker jag tempot har stegrats och säkerheten i den nya taktiken blivit bättre och bättre.

Att alla spelare skulle få vara skadefria samtidigt är nog att önska sig för mycket. IFKs gamle medicinman Dale Reese brukade ju bjuda på tårta när truppen var skadefri och vad jag kan minnas så hände det endast en gång, jag kan ha missat de eventuella andra gångerna. Nu var inte Kristoffer Khazeni, Daniel Eid, Egzon Binaku och Samuel Adegbenro uttagbara. 

Det var intressant att få se hela matchtruppen luftas, då hela laget var utbytt när vi närmades oss 90 minuter.
Den yngste i laget blev nu 17-åringen Moutaz Neffati som fick ersätta Totte och debutera i A-laget.

IFKs uppställning, bytestid inom parentes):

Oscar Jansson (Otto Lindell) 76

Godswill Ekpolo (Theo Rask) 66
Linus Wahlqvist (Marco Lund) 76
Viktor Agardius (Edvin Tellgren) 82

Christopher Telo (Jacob Ortmark) 66
Abbdulrazak Ishaq (Dino Salihovic) 76
Ari Skúlason (Jóhannes Bjarnason) 84
Jean Carlos De Brito ((Yahav Gurfinkel) 66

Maic Sena (Jonathan Levi) 66
Christoffer Nyman (Moutaz Neffati) 66
Lucas Lima (Emanuel Chabo) 72

Det är ju inte dåligt att ha två elvor på gång plus några ytterligare spelare och kanske någon ytterligare på ingång, avgång eller både och????

Vad fick vi se igår?
De tre träningsmatcherna har varit mer eller mindre identiska med hög press och inte mycket att göra för Oscar i första halvlek, om vi inte räknar med Agardius kompispass och några skott i trävirket mot BP. 
I andra har effektiviteten ökat och målen trillat in.

I mitt tycke gjorde ÖSKs målvakt en Bobby Allain en strålande insats. IFK lär få möta flera målvakter som gör likadant så effektiviteten framför mål behöver förbättras.Annar är ju den höga pressen betydligt roligare att se än det gamla passningsspelet på egen planhalva i fel riktning.

Risken med man mot manspelet är ju om tröttheten sätter in eller om motståndarlaget kan spela sig ur pressen och snabbt kontra. Menn jag misstänker att detta är situationer som gnuggas på träningarna. Att inte motståndarlagen lyckats på egen hand göra mål än är väl ett bevis gott nog!

För min egenn del tyckte jag det var trevligt att få se Telo från start och att han även gjorde ett snyggt mål.
Ekpolo visade upp ett mycket bra spel pondus och löpstyrka.Han kommer definitivt att bli en bra förstärkning. Samma sak med Ortmark som kommer att spela så att det inte är någon som kommer att sakna Fransson. Sedan har IFK släppt fram en hörnläggare i form av Skúlason, som oftast får in bollarna precis framför mål, så där saknar jag definitivt inte Isak. Lucas Lima tycker jag också redan visat att han ersätter flyktade Björk på ett strålande sätt. Om Sema får spela på den position han haft nu så har han också lyft sig ett antal snäpp. Håller sig Totte skadefri så kan vi nog ha en spelare som gärna är med och krigar i skytteligatoppen, både internt och i Allsvenskan. Så just nu ska det bli intressant och kul att få se cupmatcherna och vi längtar alla tills Allsvenskan startar igen!
Tills dess, FRAMÅT KAMRATER!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-02-14 14:40:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås