Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-05-29 15:00

IFK Norrköping - Elfsborg
2 - 2

 "High Chaparral-fotboll" - Spelarbetyg - IFK Norrköping.

"High Chaparral-fotboll" - Spelarbetyg - IFK Norrköping.

Den sista matchen innan uppehållet och jubileum - närmare bestämt ett 125-års jubileum. Det blev en riktig fartfylld match. Båda lagen spelade för att vinna, det syntes. Och den synen delades av tränarna på presskonferensen. High Chaparral-fotboll tyckte IFK-tränaren. IFK hämtade upp ett 0-2 underläge i en mer och mer svängig match denna söndag. Det bjöds på ribbskott gånger två för båda lagen, och mer chanser fanns det, men matchen slutade 2-2. Nedan finns betygen att läsa.

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass


Oscar Jansson -
Släpper två mål bakom sig, varav ett av dem såklart är helt otagbart när bollen ändrar riktning. Han blandar och ger lite idag…och räddas av ribban två gånger om. Men med två riktigt vassa räddningar så håller han kvar IFK i matchen (3)
 
 
Godswill Ekpolo -
Spelar med hög risk, spenderar mycket tid i offensivt straffområde. Är snabbt tillbaka i försvaret, även om det kräver en del maxlöpningar från honom. (3)
 
 
Linus Wahlqvist Egnell -
Höll även han kvar IFK i matchen när han räddar bollen på mållinjen. Har en jämn och bra nivå (3)
 
 
Filip Dagerstål -
Är inte rädd för att transportera upp bollen i planen. Gör det tre, fyra gånger idag. En av räderna resulterar i ett mål. Känns trygg, har bra tajming och ett lugn som behövs i dagens match. Behövs i IFK. (3)
 
 
Ari Skúlason -
Går ut på vänstervingen idag som ersättare till De Brito. Noteras för en assist. Kändes lite in och ut i matchen.  (2)
 
Jacob Ortmark-
Lite väl kladdig på bollen idag. Bollen stannar liksom…men ju mer matchen öppnar upp sig till den match den blir så får han ytan han vill åt. Kommer ändå inte upp i nivå, enligt mig. (2)
 
Ishaq -
En av hans räder med bollen resulterar i ett snyggt inlägg som Nyman knoppar in till 2-2. Slarvar i en del situationer när han tappar bollen idag. Men det löser sig ändå…som tur är (2)
 
Daniel Eid-
Har otur vid gästernas ledningsmål då bollen söker Eids häl som ställer till det för Oscar i målet. Har sin högerkant idag, blandar och ger lite med sina inspel och inlägg. Blir utbytt (2)
 

Eman Markovic-
Det lossnar inte riktigt idag. Kommer till några inläggslägen och egna avslut, men inget direkt som hotar. Har sett hetare ut. Blir utbytt. (2)
 
Totte Nyman-
Kaptenen blir tvåmålsskytt. Visar på en bra inställning i både sitt offensiva spel och det defensiva spelet. Den bästa 9:an i Allsvenskan enligt Linus Wahlqvist Egnell. (4) - matchens IFK:are. 
 
Jonathan Levi-
Kan inte riktigt bestämma mig om han var anonym eller om han tog mycket plats. Fick det inte riktigt att klicka idag. (2)

Maic Sema -
Gör ett bra inhopp. Har en jättechans att få in ett 3-2 mål, men det ville sig inte. (3)
 
Lucas Lima -
Kommer in och erbjuder mer fart i en redan fartfylld match. (3)


 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-05-29 18:09:30
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås