Lagbanner
Platinumcars Arena, 2021-02-20 13:00

IFK Norrköping - Sundsvall
2 - 0

 Svenska Cupen v.21 ska IFK bryta trenden?
När Totte år på rehabilitering passar Haksa på gånger två!

Svenska Cupen v.21 ska IFK bryta trenden?

Att Linus Hallenius flyttade hem till Sundsvall var ju ett dåligt omen, men han lyckades inte göra mål och var inte alltför besvärlig för IFK. Efter utvisningen på Paya Pichkah så kunde IFK spela ut och det var ingen diskussion om vem som skulle vinna!

Rikard Norling höll sitt löfte och ställde upp med de spelare på de positioner där de fått visa upp sig på de två träningsmatcherna. IFK har ju fortfarand släppt in en del mål, men nu visade sig att de skulle de inte göra idag.

Vartefter matchen pågick så kunde jag känna att det var ett nytt lag på gång. Inte bara det att de hade fem  spelare på planen som inte spelade den 6:e december förra året.
Jag noterade att laget visade upp en glädje och energi som gjorde att det kämpade och spelarna vågade spela ut. Det gör att även jag som åskådare blev på gott humör!

Jag skulle gärna vilja göra som man gjorde förr, kanske mest inom ishockeyn, döpa kedjorna efter deras spelsätt. Jag såg idag anfallet som Knatte, Fnatte och Tjatte, ni vet de tre brorsönerna i Kalle Anka som hela tiden hittar på hyss för sin farbror. Liknelsen blir ju att vi idag hade tre liknande spelare som genom sin energi, sin glädje och sin oförsägbarhet ställde till mycket elände för Giffarna. Riktigt kul att se och jag ser att Norling får angenäma problem när Totte är spelklar igen.

Mot det här motstånde och med en man kort fungerade wingbacksparet oxå bra. Telos gamla löpningar satt i och Kevin börjar visa upp kvaliteér så att jag förstår varför han blev scoutad. Vi har kanske oxå en spelare med det utmärkta vapnet att kunna kasta långa inkast!

Dino och Alle såg till att mittfältet hölls ihop och jag tyckte mig se att Alle såg ut som om han igen tyckte det var kul med fotboll. Inte för att han är direkt lastgammal men han vägde upp Dinos ungdomligare syn på hur fotboll kan spelas och de balanserade varandra på ett bra sätt. 

I försvaret fick Castegren ett fortsatt förtroende som mittback och höll sig från de tidigare oturliga misstagen som gör att han känts lite osäker. Linus kunde med hjälp av Kevin även ta sig längre upp i banan och kändes väldigt stabil på sin position. Marko fick en hel match och fick visa att han är stabil även om det inte hände så mycket på hans vänsterkant. Han var ju även med uppe på hörnorna, så vi kan ju hoppas att vi i alla fall fått en Lill-Rasmus till laget när han blir varm i kläderna.

Idag imponerade Oscar på mig med sina dubbelräddninga långt ute i straffområdet, så det kan bli riktigt bra. Sedan ser jag att utespelarna behandlar honom på samma sätt som Isak varken han vill det eller inte.Men han kan nog med Mats hjälp komma upp i liknande nivå med fötterna som Isak. 

Det positiva idag var oxå något som jag inte saknade! Det trista kortpassningspelet nere vid eget straffområde och alla passningar på mittfältet. Nu kändes det som att så fort vi fick tag på bollen så ställde hela laget om till full far framåt. Det kommer att göra att jag kommer att bänka mig framför alla matcher och inte fundera vad jag ska göra medans bollen fortfarande är kvar på egen planhalva. Dessutom visade många att de orkade en hel match vilket oxå är positivt.

Betyg:
Som lag med den omställning som gjorts sedan december så ger jag gärna alla godkänt med några stycken som jag tycker stack ut för mig. 
5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

1. Oscar Jansson 4
Håller man nollan, spelar mycket stabilt och gör två på varandra matchavgörande räddninga är i alla fall jag imponerad.

6. Linus Wahlqvist (K) 3
Som jag nämnt tidigare stabilt spel och ett mycket positivt offensivt spel. Väl värd kaptensbindeln så länge Totte är borta. 

2. Henrik Castegren 3
Ger ett stabilare intryck idag än under de två träningsmatcherna.

4. Marko Lund 3 
Stabil insats som mycket väl kan växa när han börjar bli varm i kläderna.

20. Kevin Àlvarez 3
Imponerar på mig med bra jobb som wingback är både med i offensiven och stöder Linus i försvaret. Tycker mig se att han har ett väldigt resolut passningsspel och idag var det nästan klockrent. Jag hoppa att han kan bli vårt hemliga vapen med sina långa inkast, som jag misstänker med rätt träning kan bli ännu lite längre.

7. Alexander Fransson 3
Roligt att se Alle spelglad igen! Dessutom backar han upp unge Dino med sin erfarenhet. Tror det kan komma mer fråm honom i år.

21. Dino Salihovic (Ut 60) 4 
Såg honom som vänsterback mot Gottne i höstas och blev lite förvånad när han tog steget upp till A-laget. Men nu ser jag hans energi ochungdomlig entusiasm som gör att det formlige sprakar om honom. En imponerande stat på säsongen. 

11. Christoffer Telo 3
Väldigt kul att ha honom tillbaka på kanten med sina löpningar. Han står troget och bräddar laget ute vid sidlinjen och tar löpningar som på den gamla goda tiden. 

10. Jonathan Levi 3
Vem som är vem av knattarna vet jag inte, men han måste vara omöjlig att ha koll på för försvaren. Så det ska bli kul att följa utvecklingen av årets anfallare.

9 Samuel Adegbenoff 3 
Ett mycket bra nyförvärv och han verkar ha många tricks att ta till vilket jag tror kommer sätta myror i huvudet på många försvar. 

99. Sead Haksabanovic 4 Matchens IFK-are
Den tredje irrationelle anfallaren som är så svårt att hålla koll på och som är överallt och laddar bössan hela tiden, två mål ett skott i ribban och ett bortdömt mål som olyckligt tog på Björk som helt enkelt inte hann undan.

Avbytarna:
13. Abdulrazaq Ishaq (In 60) Kommer in när Dino jobbat sig trött och sätter igång sitt kraftpaket och beter sig som så många andra idag, spelglädje, energi och rör si över stora delar av planen. Ytterligare en spelare som det är svårt att hålla koll på för motståndarna.

16. Viktor Agardius (In 73) Spelade för kort tid för att betygsättas.
15. Carl Björk (In 73) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Med tanke på tidigare års cupinsatser, så känns det här mycket bra. Tänk på att Isisak inte var med och inte heller Totte. Laget måste jag väl säga inte bara varit inne för en rundsmörjning utan gått igenom en totalrenovering. Tack IFK, det ska bli spännande att få följa er under resten av 2021!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-02-20 21:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås