Lagbanner
# Totte Nyman: Maj och juni månads spelare

# Totte Nyman: Maj och juni månads spelare

Vi på Guldköping brukar ju alltid utse månadens spelare utifrån våra spelarbetyg. Nu i juni spelades bara två matcher så vi bakar ihop dessa två månader. Sen presenterar vi också vårsäsongens bästa respektive sämsta match.

Ingen är väl riktigt förvånad över att vår lagkapten varit bäst i laget i de åtta matcher som spelats i maj och juni. Vi kan väl också nämna att på andra plats i vår betygsammanställning kommer vår keeper Oscar Jansson. Han har fått lite av en revival. När han kom från Örebro 2021 var han säsongen innan utsedd till allsvenskans bästa målvakt. På tredje plats kommer Arnor Sigurdsson vars lånekontrakt gått ut nu. Han var väldigt dominant i matcherna i april och var då utsedd till en av allsvenskans tre bästa spelare. Nu är spelarna lediga några dagar innan träningen drar igång igen.

Om vi då ska sammanfatta hela vårsäsongen så kan man få ett index om man tar ett betyggenomsnitt för hela laget i respektive match. Då är vårsäsongen bästa match AIK borta där det blev en 3-0 vinst. Eftersnacket där har varit hur dåliga AIK var i den matchen. Inte hur bra IFK spelade. Typiskt storstadsfenomen hos dem som bevakar allsvenskan. Visst var AIK dåliga, men IFK bidrog med all säkerhet till att göra dem dåliga, genom att själva göra en gedigen insats och göra det svårt för motståndarna. Säsongens bottennapp var 0-2 förlusten hemma mot Brommapojkarna med 2-0. Om man ska utse säsongens överraskning i allsvenskan måste det nog bli just BP. I princip alla tippade dem att åka ut direkt. Nu ligger dem på en sjätte plats i allsvenskan, före ”storklubbar” som Hammarby, AIK och IFK Göteborg. Det gör förresten IFK Norrköping också!

Vi får se vad som händer i sommarfönstret kommer Alexander Fransson tillbaka och kanske även Mujo Tankovic? Isak Bergman Johanesson har fått väldigt lite speltid i FC Köpenhamn. Ett lån kanske inte är helt omöjligt. Tänk om hela den trion förstärker då kan det hända saker på planen. Då kanske det till och med blir lite mer underhållande att se gamla Peking spela. Vi får se som sagt vad som händer.

Vi på Guldköping önskar alla våra läsare en trevlig midsommar!    


 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2023-06-19 09:20:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås