Lagbanner
Vårsäsongens bästa spelare: # 12 Publiken
Den Vita Väggen på Curva Nordahl mot AIK 2015.

Vårsäsongens bästa spelare: # 12 Publiken

Guldköping har satt betyg på spelarna i alla matcher sedan säsongen 2018. Vi har också då utifrån våra betyg utsett Månadens spelare. Med tanke på hur erbarmligt laget spelat både kollektivt och individuellt har vi avstått från den här utmärkelsen för första gången. Nej hyllas den som hyllas bör. Publiken den tolfte spelaren finns där i vått och torrt, både på hemma och bortaplan! Våra fantastiska Snoka FanZ kämpar och sjunger, och viker inte ned sig i motgång.

Peking supportrar finns även på bortaplan och ger sitt mäktiga stöd. Som t ex här på Tele 2.

För att göra ingressen färdig så kan man säga att publiken är ett föredöme för spelarna på planen.Vi är många som ställer oss frågan vad som händer med vårt kära IFK Norrköping just nu. Något är allvarligt fel på flera olika nivåer. Trasten går ut och säger att han aldrig varit i ett lag där spelarna känts så uppgivna. Själv skrek han ” Håll käften” till Andreas Alm så att alla hörde som satt i publiken bakom spelarbåset, i matchen mot BP på Grimsta. Vi har en tränare som inte fått spelet att stämma och där startelvorna varit lika många som dussinet. Vi har ett lag som är i fritt fall och som just nu ligger på kvalplats. Laget har blivit bäst på att vara sämst, genom att släppa in flest mål i hela allsvenskan. 32 mål på 12 matcher. Vi får gå tillbaka till slutet av 20-talet för att hitta liknande siffror! För inte så länge sedan blev spelare bättre då de kom till klubben och kunde hitta nya klubbar utomlands, och pengarna fylldes på i kassaskåpet. En tydlig trend just nu är att spelare blir SÄMRE efter att de kommit till Peking.

För att fortsätta så har vi en sportchef som ännu inte har fått en budget för transferfönstret. Låt det sjunka in… Vi är i total kris och sportchefen vet ännu inte vad han har att röra sig med. Det finns 14 olika personer anställda runt laget i olika roller. Men det finns ingen scout som jobbar för klubben. Hur är detta möjligt? Vår sportchef har ett jättejobb i sommar och än så länge är han helt ensam i detta. Det finns många spelare som skulle behöva vara någon annanstans. Hitta lämpliga klubbadresser till alla dem som inte tillhör framtiden i klubben just nu, är ingen lätt uppgift.

Det behövs förändringar och förstärkningar i klubben innan det är för sent och Superettan är ett faktum. Om vi ska ta oss ur denna nedåtgående negativa spiral, behövs också så snabba förändringar som möjligt! Det sägs med rätta att trappor städas bäst uppifrån. Det kan ligga mycket i det uttrycket. Ett annat uttryck är: ”De som har bästa kontoret är också bäst på plan!” Det finns flera personer som befunnit sig högst upp i trappan och där förfallet för herrlaget succesivt blivit värre och värre, under tiden de har verkat. Det finns en person i styrelsen som inte varit med så länge, men som är mycket välmeriterad. Meriterad både vad gäller ekonomi och kunskaper i fotboll. Den här personen har varit både tränare och spelare för IFK Norrköping. Jobbar inom en hög position i bankvärlden. Jag pratar om Göran Bergort. Gör honom till ordförande eller klubbdirektör så fort som möjligt! Det är i alla fall vad jag skulle önska…       

Vi på redaktionen kanske återkommer innan uppehållet är slut, om vilken spelare som varit minst dålig under vårsäsongen. Det krävs många matematiska uträkningar för att komma fram till ett resultat där! Åsikterna i denna artikel är författarens egna. Övriga medlemmar i redaktionen har inte läst texten innan och kan därför inte sägas stå bakom den. Men jag tror att de flesta håller med mig i det mesta!

Hoppas att den här mardrömmen tar slut innan allsvenskan är slut! Vill inte vakna på en bakgård som kallas Superettan 2025…   
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2024-06-07 17:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås