Lagbanner
011 08 fotboll med förbundskapten Janne Andersson
IFK Lidingös klubbchef Markus Karlsson, redaktör Modeen samt Janne Andersson

011 08 fotboll med förbundskapten Janne Andersson

011 08 fotboll gör comeback i storslagen stil efter drygt tre års bortavaro. Markus Karlsson IFK Lidingös klubbchef och tidigare Svensk Mästare i Djurgården är också med i programmet. Kamerakvinna är Carole Vennevold.

Programmet är lite drygt en timme långt. Man kan börja titta i telefonen med hörlurar och sen fortsätta lyssna som en podd på väg till jobbet. Ett litet tips. En sak till är värt att berätta som inte är med i programmet. När vi stängt av kameran så skulle vi plocka undan från bordet. Då säger Janne: "Jag kan hjälpa till..." Vi sa givetvis det behövs inte. Men det säger så mycket om vilken typ av människa herr Andersson är. Som när han plockade undan i omklädningsrummet efter matchen nere i Italien. Den bilden blev ju viral och väldigt uppmärksammad. Bakgrunden till den händelsen berättar Janne också om i programmet. Nedan följer en beskrivning vad programmet innehållet och inom vilka tidsintervaller. Klicka på länken så kommer du direkt till programmet:https://www.youtube.com/watch?v=zIqUaHmZsqo  När du klickar på länken så kommer du in 5 minuter och 20 sekunder in i programmet tyvärr. Men dra bara spelaren till början så missas ingenting.

Transkribering:
0:00-07:35 Presentation av Markus och Jannes bakgrund och hur många förbundskaptener det är som spelat i ALETS IK, Jannes moderklubb.
7:35-13:00 Vilka förebilder finns som ledare och vilka egenskaper en bra ledare bör ha.
13:00-17:25 Korven ska ätas och Janne berättar bl a om vändningen i IFK Norrköping 2014.
17:25-20:35 Modeen presenterar sig eftersom han inte är en kändis som har en Wikipediasida, samt om vilken artikel han skrivit som han är mest stolt över. Den påverkade förutsättningarna till det bättre för damfotbollen i Norrköping.
20:35-25:00 Modeen presenterar sensationell forskning som visar att alkoholfri öl ger bättre återhämntning än sportdryck och skyddar mott vissa sjukdomar som man lättare kan få om man springer maraton. Vilken arena som har sämst och bäst korv får vi också veta här.
25:00-27:40 Janne som jobbat på Örjans Vall i 21 år berättar varför arenan är otidsenlig och att något behöver göras.
27:40-29:20 Jannes relation till IFK Lidingö och hans spaning på unga tränartalanger på Lidingövallen.
29:20-39:30 Varför JA och Modeen håller på Arsenal och där vår förbundskapten får ett mycket överraskande samtal från Mikael Arteta i en tänkt framtid.
39:30-50:00 Programledaren testar 3 regeländringar som han själv tycker är mycket bra och kreativa på Markus och Janne. De är måttligt intresserade av förslagen men dissar inte allt. Vi snackar också om damfotbollens utveckling och utmaningar i framtiden i Sverige.
50:00-56:20 Vi snackar om Svenska Cupen som börjar snart. Göran kommer återigen med ett förslag som han själv tycker skulle förbättra cupen. Dissas inte helt men har enligt JA vissa svårigheter att genomföras praktiskt. Vi får också här veta varför fotboll har en större belastning på kroppen jämfört med många andra idrotter.
56:20-01:05:30 Vi snackar landslaget och om anledningen till att en del resultat blivit som de blivit. Vi kommer också in på naturgräs kontra konstgräs.
01:05:30-01:09:49 Vi avslutar och sammanfattar vårt samtal, Janne säger bland annat att forskningen om alkoholfri öl var helt nytt för honom, och att han gärna ser mer forskning i ämnet.     
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2023-02-12 15:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås