Lagbanner
Äntligen är det fotboll som gäller!
IFK förlorade inte heller idag på Telo2, tack vare Levis patenterade vänsterskruvar upp mot vänstra krysset!

Äntligen är det fotboll som gäller!

Alla var ni nog lite nyfikna på vad Norling kan ha hunnit med så här långt. Hammarby som hunnit lite längre än IFK i förberedelserna inför Svenska Cupen, som drar igång om åtta dagar, bjöd på motståndet på vår favoritarena Telo2! Det är som vanligt svårt att slå IFK där och det gick inte för Bajen den här gången heller, 1-1 slutade matchen.

66 dagar sedan förra matchen och jag har glömt bort allt som hände då och under hela förra säsongen. Det känns faktiskt ganska skönt att börja på helt ny kula med inga förväntningar på hur IFK spelar.
Jag har nämnt tidigare att jag tror Bajen kommer kunna utmana Malmö om guldet. För IFKs del hoppas jag det blir bättre än förra året, som jag just nämnt att jag glömt bort.

Däremot kommer jag ihåg att Norling sagt att han ska pussla ihop de spelare som i dagens läge orkar med en timma med de som orkar 30 minuter. För att få detta att gå ihop med alla de som är skadade eller borta av andra anledninga tog han ut en spelartrupp på 22 spelare och lät alla spela, imponerande bara det. 
Givetvis blev startelvan den starkaste kombinationen av A-lagsspelare, spelare från U19 och Sylviaspelare.

Så här ställde vi upp till start:
Jansson
Wahlqvist, Castegren och Rask
Kevin, Alle, Dino och Telo
Levi, Samuel  och Haksa

Det blev full fart från första minuten, var det verkligen en träningsmatch? Ja, men för IFK-spelarnas del var det också upp till bevis om ni vill ta en plats i startelvan mot Giffarna i cupen och i den Allsvenska premiären mot Sirius någon dryg månad senare. Det ville dom verkligen!

Oscar Jansson hade nog de största målvaktshandskarna att fylla, dessutom en första match med ett nytt lag och ny speltid och nya backar framför sig. Det kan ju utan att vara elak, konstateras att han har inte Isaks fötter, men han var alert ute och spelade som en extraback några gånger, så där är jag inte det minsta tveksam om fortsättningen.

Linus var säkerheten själv och fick även äran att bära kaptensbindeln för första gången. Vi ska här betänka att försvaret hade en av de snabbaste anfallarna emot sig i form av Selmani.
Castegren gjorde väl vad han skulle, men samarbetet mellan honom och Oscar hackade lite någon eller några gånger. 

Theodore Rask såg ut som om han spelat vänsterback hela tiden.

En välkommen spelare var Kevin som nu får chansen att äntligen blomma, han kämpar och spinger som om han var född till wingback. Dessvärre tror jag hans lite opolerade fällning av Khalili gjorde att han inte vågade gå in i närkontakt med Bajenspelaren vid förspelet till kvitteringen? Däremot ser det ut som om vi kan ha ett hemligt vapen i hans långa inkast, även om det tog en stund innan han kunde kasta dem.

Det såg också ut som om Norling fått lite fart på Alle, kanske skönare att spela utan bindel också.

Dino var matchens utropstecken, han gjorde ju ett stabilt inhopp i Gottnematchen, men att därifrån gå till en mittplacering på mittfältet mot ett av Sveriges bättre lag är stort. Väldigt roligt att han fått förtroendet och en A-lagsplats. 

Telo som wingback verkar också vara en skräddarsydd roll,han kommer att göra nytta i den positionen.

Levi är ju också skräddarskydd som högerforward trots sin vänsterfot som han nu visade upp igen, så kommentatorn exploderade av glädje och givetvis jag också. Dock tycker jag att han driver lite för länge med bollen så att eventuella chanser går om intet.

Samuel som ersättare visade sig också vara en bra ersättare. Det ska bli kul att få följa hans fortsatta framfart.

Haksa höll sin vanliga form med mycket energi och svår för försvaret att hålla reda på. Tror att han och Telo kan komma bra överens på vänsterkanten.

Till andra halvlek och under denna var det planerat med många byten, vilket nog var nyttigt under de förhållanden som rådde inför marchen.

Jag var imponerad av Julles målvaktsspel och han räddade oss från en förlust vid några tillfällen och har haft möjlighet att träna upp sina fötter, så han kommer att bli en fullgod andramålvakt som vi inte behöver oroa oss för om han behöver stå.

Andreas Hadenius hade inte sin bästa dag, men höll också tätt på sin kant.

Marco Lund som inte har tränat än höll på att ställa till det men Julius ordnade upp det och jag är inte ett dugg orolig, han kommer att växa in i sin roll. 

Oliver Stefansson gjorde sitt första framträdande, det måste både ha känts skönt och lite ovanligt.

Ishaq kom in som en yngre Gunnar Nordahltyp och kan komma att bli den murbräcka vi har saknat sedan Kujovic och Kamaras tid.

Maic Sema är ju en spelartp som kan hitta på det oväntade vilket för oss som tittar är roligt. 

Liam Olausson var också en frisk fläkt med ett snabbt steg och en vilja som inte vill ge upp någon förlorad boll.

Samuel var en intressant spelare som kommer att sätta många Allsvenska försvar i bryderi. 

Darrel Kamdem höll Bajenförsvaret igång på sin vänsterkant. 

Då jag hade svårt att identifiera de övriga spelarna individuellt så kan jag som slutkläm konstatera att det var klar bättre första halvlek än vad jag trott på.

Under andra halvlek kunde Bajen ta över en hel del men då kan jag konstatera att det inte går att jämföra erfarenheten, samspelskvaliten och med laget i första halvlek. Klart godkänd premiär och jag har fått se att det finns en hel del alternativ till den startelva Norling väljer mot Giffarna och senare i Allsvenskan. Ingenting är längre givet utan varje spelare måste visa på varje träning och match att han platsar i laget. Det är nog detta som är vinnarmentalitet. 

Nu ser jag fram mot Elfsborgsmatchen, där det behövs minst samma insats som idag för att Kamraterna ska framåt!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-02-11 18:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås