Lagbanner
Betyg efter AIK - Norrköping söndagen den 24 oktober 2021 17.30 på Friends Arena
Idag gav laget vad det hade men tyvärr räckte det inte riktigt.

Betyg efter AIK - Norrköping söndagen den 24 oktober 2021 17.30 på Friends Arena

Vi slapp åka på en käftsmäll denna kväll men fick heller inte någon tidig julklapp utan det blev en match där IFK revanscherade sig för förra matchen men rådde inte på en av de kvarvarande guldkandidaterna på deras hemmaplan, där de fortfarande är obesegrade i år.

Det är inte ofta jag både skrivit iför en match och även skriver efter matchen. När jag nu få chansen kan jag konstatera att att IFK gjorde en bra match som ett lag men mötte ett lag som var starkare.
Det syntes direkt att IFK ville sätta sig i respekt med ett för dem rätt tufft spel. Dessvärre gillade inte domaren detta utan frisparkarna verkade hagla tätt över IFK. När jag nu kollar matchstatistiken så visar den att IFK fick 8 frisparkar mot AIKs 22! 

Jag ser oxå att Norling konstaterat att det var lite för få spelare på den egna planhalvan mot Häcken, så nu fläskade vi på med en 4-5-1 uppställning för att få bukt med detta. Det eyder då att många spelade på nya positioner men det blev bara ett mål bakåt. De som trivdes som fiskar i vattnet var dels som vanligt Levi som rör om i grytan och är på något sätt med om det mesta som händer, dels Ishaq som gör sin bästa match i IFK-tröjan.

Under första halvlek var det många sega tråkiga pass sidledes på egen planhalva, kan det berott på lite osäkerhet i de nya positionerna? Det blev bättre i andra halvlek, men då hade ju AIK hämtat sin buss från hemmagaraget i närheten, så det blev rätt trång runt deras straffområde. Räknade ofta till sju AIKare där och förstår att deras försvar är omm inte kassaskåpssäkert så i alla fall väldigt svårt att forcera. Tyvärr fick inte Ari tillfälle för något kanonskott utifrån plan. Skott var något jag saknade idag!

Betyg
5= Landslagsklass
4= Mycket bra
3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd


Oscar Jansson - 2 Målet tillkom på en situation som är en av de svåraste för en målvakt att agera på. Då det kommer en AIKare och fyra backar rusande mot målet och ett inlägg kommer mot denne AIKaren som från Oscars sida ser ut att komma först till bollen, slänger Oscar sig rakr ut och boxar bort bollen. Så långt är allt väl. När man boxar bort bollen vill man inte att den ska gå rakt ut utan hellre åt sidorna där chansen att anfallande spelare befinner sig är mindre. I just det här läget när målvakten kommer vinkelrätt ut mot bollen är det svårt att få bollen någon annan stans än rakt ut. Den närmaste AIKaren fick ju i alla fall inte tag i bollen. Oturligt nog släpar Stefanelli lite efter och är plötsligt helt fri med fyra IFK-backar och en AIKare, som passningen var ämnad för, framför målet. Han kan i relativt lugn och ro hitta en lucka och sätter 1-0. Jag som alltid står på målvakternas sida så långt det går tycker att "någon" borde haft markering på Stefanelli. Sedan, om det nu var en revansch för det indsläppta målet eller inte, så gjorde Oscar en riktig TV-räddning på ett annat skott som kunde betytt 2-0.

Christoffer Telo - 3  är ju van att vara kantspringare men då oftast på vänsterkanten. 

Linus Wahlqvist - 3 stabil som vanligt med ett extra plus för inlägget till Tottes nick.

Henrik Castegren - 3 fortsätter att arbeta tryggt och med mer och mer pondus, även han råkade ut för domarens blåsningar.

Marco Lund - 2 gör inte bort sig, men samtidigt gör han inget oväntat, en stabil vänsterback idag.

Abdulrazaq Ishaq - 4 som i sin nya position gjorde en strålande insats med sin löpvilja och sin kondition var han överallt på planen och gjorde mycket nytta. Jag misstänker att han får fortsatt förtroende på den positionen. Matchens lirare!

Jonathan Levi - 4 eller aliaset "Cruella de Levi" var inte så grym som han kan vara men syns överallt och är en motor som rör runt i gnagargrytan.  

Alexander Fransson - 3 slet och jobbade på mittfältet och varvade säkra saker med en och annan miss.

Samuel Adegbenro -3 börjar bli välkänd för varenda försvar i Allsvenskan. Han kom olyckligt in i en situation i straffområdet med Papagiannopoulos och var kanse lite försiktigare efter detta. 

Viktor Agardius - 1 hade det tungt idag och var nog tacksam att han fick stiga av i paus.

Christoffer Nyman - 3 gör sin första hela match på väldigt länge. Han var en av de som råkade ut för domarens blåsningar och de var inte alltid förtjänta. Dessutom hade han en helt otrolig nick som dessvärre studsade två gånger på ribban, en annan dag hade det blivit årets mål med assistans av Ishaq och Wahlqvist.

Carl Björk (in 46) - 3 kom in idag som vingback och gjorde det bra med sin raka och tunga spelstil. Dessvärre föll han inte heller idag i straffområdet under en bra rush, hade han gjort det kunde det mycket väl ha blivit en straff.

Kristoffer Khazeni (in 67) -2 mötte tufft motstånd och en ny position, så det hände inte så mycket runt honom idag.

Ari Skulason (in 86) spelade för kort tid för att få betyg.

På bänken: Julle, Rask, Binaku, Dino och Sema.

Sammanfattningsvis en bra match från IFKs sida åtminstone i andra halvlek. Dessvärre betydde den just nu att vi är avhängda från de första fyra platserna med 6p till fyran och 8p till de båda Stockholmslagen.
Så nu är vi tillbaka på "Gå" där vi slutade förra året. Min önskan i år att vi blir bättre än förra året får vi kämpa för mot Hammarby och Kalmar resten av säsongen. Nu har vi kvar Mjällby, Elfsborg, Kalmar, Djurgården, Degerfors och Göteborg kvar. Kan vi ta tio poäng till mot dessa lag? Då får vi i alla fall fler poäng än förra året.

 

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-10-24 23:05:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås