Lagbanner

-
-

Betyg efter årets första förlust
Tung dag för IFK i Uppsala

Betyg efter årets första förlust

Det var inte riktigt IFK Norrköpings dag idag. Bollen studsar allt som oftast fel och spelarna såg i ärlighetens namn ganska loja och ointresserade ut. Samtidigt gör Sirius det riktigt bra och vinner tillslut med 4-2, helt rättvist även om siffrorna kanske är lite väl i överkant.

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = mindre bra

1. Isak Pettersson (MV) 2

Första, andra och fjärde målet är väl inte så mycket att snacka om. Finns inte mycket att göra där. Tredje ser inte helt otagbart ut även om skottet är bra. Tuff dag på jobbet för Isak även om han ändå gör ett par fina räddningar.

2. Henrik Castegren 1

Stora problem med framförallt Vecchia (matchens dominant) på sin kant idag. Sirius kommer runt otaliga gånger längs kanten och mycket av deras anfallsspel skapas här. Nära att bli målskytt men kan inte få godkänt för sin defensiva insats.

3. Rasmus Lauritsen 2

Orsakar olyckligt två straffar även om skulden för den första snarare ska läggas på IBJ/Gerson. Vinner som vanligt mycket i luften och står för ett par riktigt viktiga blockeringar i övrigt. Assist vid 4-2-målet.

25. Filip Dagerstål 1

Lite för mycket felpass rakt upp i banan. Upphäver offsiden på 0-1-målet. Tycker i allmänhet defensiven känns skakigare än vanligt idag och Filip är inget undantag. Inte godkänt.

4. Lars Krogh Gerson 2

Tabbar sig tillsammans med IBJ vid första straffsituationen. I övrigt inte särskilt delaktig i spelet och ser nästan lite loj ut. Kan, precis som resten av laget, mycket bättre. Läge att testa Telo från start nästa match?

6. Eric Smith (ut 81a) 1

Misslyckas helt i sin defensiva roll och låter Sirius gång efter gång få komma rättvända i ytan mellan mittfält och försvar. Likt många andra i IFK är Smiths insats idag inte godkänd.

7. Alexander Fransson (K) 2

Ingen jättematch av Fransson, varken defensivt eller offensivt. Kul att han är på väg tillbaka, men idag saknades tyvärr Thern rejält. Svag tvåa.

23. Andreas Blomqvist (ut 56e) 2

Ligger bakom kvitteringen. Vinner först bollen högt upp i plan och spelar sedan osjälvisk fram till Totte som kan glidtackla in bollen. Inte helt lyckad defensiv insats då Sirius ofta lyckas komma runt på kanten bakom firma Castegren/Blomqvist.

27. Ísak Bergmann Jóhannesson 1

Nja. Står för någon läcker lyftning till Nyman men är övrigt helt osynlig. Missförstånd med Gerson som leder fram till första straffen för Sirius. Inte godkänd idag. Onödig varning på slutet.

99. Sead Haksabanovic 1

Helt osynlig idag. Får såklart hård bevakning men vi har ändå vant oss vid att Sead är mer delaktig i spelet och kommer till fler lägen. Kan så mycket mer än han visar idag.

5. Christoffer Nyman (ut 81a) 3

Fortsätter att göra mål även om felprocenten i avsluten ändå inte är den bästa. IFKs klart största hot framåt idag och är nära att sätta någon boll till. Utses till dagens IFKare.

10. Jonathan Levi (in 56e) 2

Visar att han är spelsugen och bidrar till att IFKs offensiv blir lite vassare på slutet. Bör kanske få starta nästa match istället för IBJ eller Blomqvist?

 

Övriga spelade för kort tid för att betygsättas.

Joel Bertilsson2020-07-19 16:35:31
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås