Betyg efter att IFK föll ihop i slutminuterna

Likt förra matchen ledde IFK Norrköping matchen en längre stund för att sedan släppa in två bollar och därmed gå poänglösa. Den här gången var det i matchens absoluta slutskede. Insatsen var inte speciellt bra den här matchen heller och det skapades otroligt lite målchanser. Det är något som verkligen måste förbättras snarast!

Oscar Jansson 3
Stod för ett par bra räddningar så som ett distansskott från Skrabb och en räddning med foten strax innan Kalmars kvittering. Ett frågetecken för hur Oscar positionerade sig vid 1-1. Vid 1-2 fanns inte mycket att göra.

Daniel Eid 2
Hade det inte helt lätt i defensiven och var nära på att ställa till det med en slarvig brytning som gick rakt till motståndare i bra läge. Någorlunda okej i offensiven.

Marco Lund 3
Flera bra brytningar och fick städa upp bakom Eid några gånger. Men också onödigt slarvig i passningsspelet.

Anton Eriksson 3
Stod för flera viktiga brytningar och kändes säker fram till agerandet vid 1-2 på övertid. Hamnade då på fel sida om sin markering och borde ha gjort det bättre.

Yahya Kalley (ut 45) 2
Kalley har en spetsegenskap i sin snabbhet och visade upp det någon gång när han tog sig fram längs kanten. Men han var överlag slarvig i passningsspelet och såg fortfarande matchotränad ut. Utbytt i halvtid.

Arnor Traustason 3 (ut 90)
Kom inte upp i normal nivå men kändes ändå snäppet bättre än övriga på det centrala mittfältet. Skapade en målchans tidigt i den andra halvleken som fick lite fart på IFK. Varnad och avstängd i nästa match.

Jesper Ceesay 2
En slätstruken insats överlag och extra svagt agerande vid 1-1 där han lät sin motståndare vända upp och avlossa skottet som gick i mål.

Vito Hammarshöj-Mistrati (ut 74) 2
Var väldigt anonym, som många andra, i den första halvleken men såg lite bättre ut i den andra. Satte dock inget avtryck på matchen.

Viktor Lind (ut 74) 3
Satte 1-0 på en målvaktsretur och såg ut att bli matchhjälte när han byttes ut men fick se laget falla ihop från bänken. Utses till matchens IFKare!

Arnór Sigurdsson 3
Man har höga krav på Sigurdsson som han inte riktigt levde upp till. Men det var hans skott som gav returen vid 1-0. En del bra aktioner men inget som kommer stanna i mitt minne.

Totte Nyman 2 (ut 90)
På tal om höga krav så behöver Totte få ut mycket mer av sitt spel än bara det vanliga ”jobbar hårt”. Att han var på väg att bryta igenom en gång i första halvlek räcker inte riktigt. Slarvade även bort ett bra kontringsläge när IFK fortfarande var i ledning. Det ville sig inte riktigt.