Hammarby - IFK Norrköping
3 - 0

Betyg efter Bajen-IFK. Bottennapp av IFK
Frustrerade spelare i IFK

Första halvlek var godkänd trots underläge med 0-1 på Hammarbys andra skott på mål efter att Jansson räddat IFK från baklängesmål i 4:e minuten. IFK hade fler målchanser än Bajen men skärpan saknades när tillfällena kom. Det kändes som att IFK växt in i matchen och därför blev andra halvlek en enda lång besvikelse och pina att se det tafatta spelet. Tre onödiga varningar drog man på sig i ren frustration. Spelvändningarna var under all kritik och Hammarby ägde matchen helt efter sitt andra mål.

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

1 Oscar Jansson – (2) Fantomräddade redan i första halvlekens fjärde minut och hade det lugnt ändå till Bajen gjorde 1-0 efter usel markering på Bojanic. Bra i närspelet men än en gång visade han brister på distansskott.

2 Godswill Ekpolo – (2) Fick aldrig grepp på Swedberg, kanske hämmade skadan i vaden? Fick aldrig igång sitt offensiva spel heller, det var inte samma Godswill vi sett senaste matcherna.

6 Linus Wahlqvist Egnell – (2) Lyckades inte hålla ihop försvaret bra lika bra som under de fyra senaste matcherna, hade svårt med Bajens platsskiftningar och kom på mellanhand hela tiden.

25 Filip Dagerstål – (2) En dålig insats av Filip. Blir alltför stillastående och passiv när han borde kliva fram. Såg bättre ut när han fick spela på sin naturliga högerkant i slutet, får knappt godkänt.

20 Daniel Eid – (1) Det hände inte mycket kring Eid trots hårt arbete, högersidan med Ekpolo/Eid kom inte upp till samma prestationer som tidigare i maj. De få inläggen var helt ofarliga för Bajen. Saknar explosivitet.

7 Jacob Ortmark – (1) Återigen en dålig match av Jacob, som är väldigt ojämn i sina prestationer. Förlorar alla närkamper, tappar boll i tid och otid och har alldeles för små marginaler i spelet. Passningarna satt inte heller, vi kräver mer av honom. Varnad.

8 Ishaq Abdulrazak – (3) Löper hela tiden, men värderar situationerna dåligt när IFK kontrar. Rusade rätt in i motståndare i stället för att passa i tid. Varnad på grund av frustration i slutet, vilket tyder på att han inte var nöjd med sin egen insats.

36 Jean Carlos de Brito - (1) Är en säkerhetsrisk tack vare sitt kladd med bollen. Bajen hade stora ytor på hans kant, kom inte heller till offensivt, det blir för omständligt. Borde dock fått frispark med sig i samband med Bajens 2-0. Kom ur balans efter det och varnades i samband med att han skulle ersättas. Varnad.

10 Jonathan Levi – (3) Låg bakom det mesta som IFK skapade, men omgivningen hängde inte med i hans intentioner. Hans frisparkar håller hög klass, det var nära mål flera gånger i samband med dessa. Tappade orken i andra halvlek och blev också utbytt. Ändå utser vi honom till matchens IFK:are.

5 Totte Nyman – (1) Det är sällan vi ser Totte så anonym som i den här matchen. Hade en jättechans att ge IFK  ledningen men skärpan fanns inte för dagen och det kan inte bli annat än underkänt.

9 Eman Markovic – (1) Kom ingen stans trots att hans sprang mycket och fick inte till några inlägg från sin kant. Saknades kombinationer med Totte, Eman kändes inte harmonisk för dagen.

Inbytta:
18 Ari Skúlason – (2) kom in i stället för de Brito i 63:e minuten. Anonym insats.
19 Lucas Lima – (2) kom in i stället för Daniel Eid i 63:e minuten. Lika anonym som Skúlason.
11 Christoffer Telo kom in i stället för Jonathan Levi i 78:e minuten. Betygsätts inte, för kort speltid
23 Maic Sema kom in i stället för Ortmark i den 86:e minuten. Betygsätts inte, för kort speltid.
14 Egzon Binaku kom i stället för Ekpolo i 86:e minuten. Betygsätts inte, för kort speltid

Bänken (ej inbytta):, 30 Otto Lindell(mv), 4 Marco Lund.

Mål: 1-0(32) Bojanic, 2-0(61) Bojanic, 3-0(71) Selmani
Domare: Kaspar Sjöberg

Slutkommentar;

-IFK borde gjort något mål i första, men skärpan saknades. Hela andra halvlek var nog den sämsta jag sett IFK göra i år. Man hade flera chanser att kontra, men ideliga felpassningar och otajmade löpningar gav i stället Bajen chansen att återerövra bollen.

-Vi delade ut höga betyg efter Sundsvall, den här matchen blir det bottenbetyg på laginsatsen.

-Ojämnheten i prstationerna är frapperande, det kommer att straffa sig mot Elfsborg också om man spelar så här.

-Frågan är hur länge vi får behålla Ishak, återigen visade han sin bollkontroll och löpförmåga, Bajens enda chans var att spela ojust mot honom. Tappar vi också Levi får vi nog svårt att hamna på övre halvan av tabellen.

-Hur Selmani kunde undvika att få varning efter tre incidenter är en gåta.