Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-06-11 17:30

Djurgården - IFK Norrköping
2 - 2

Betyg efter DIF-IFK 2-2 i heroisk match
Snyggt mål av Victor

Betyg efter DIF-IFK 2-2 i heroisk match

I förväg var det här en match som Djurgården knappast kunde förlora, men IFK kämpade heroiskt och hade några riktigt vassa chanser på slutet som definitivt kunde blivit matchavgörande. Men otur och oskärpa gjorde att det bara blev riktigt nära. IFK är således obesegrade i sina matcher i Stockholmstrakten denna säsong, vi ser framemot matcherna mot Bajen och BP så småningom. Vi glädjer oss åt oavgjort mot ett hemmastarkt DIF, resultatet borde vara stärkande för självförtroendet.

1 Oscar Jansson – (3) Fick göra en poängräddande räddning i andra halvlek, men betyget stannar vid godkänt. Var felpositionerad, fastlåst på linjen i vanlig ordning, vid båda baklängesmålen.

20 Daniel Eid – (3) Det börjar bli tjatigt, som vanligt en gedigen arbetsinsats, men även som vanligt svårt att få till den sista avgörande passningen. Kämpar furiöst i nittio minuter plus tillägg, förhindrade ett givet djurgårdsmål, men rensar alldeles för ofta till hörnor för motståndarna.

4 Marco Lund – (4) Var bestämd i sina aktioner och hade bra kontroll på Djurgårdens anfallare utmed marken. Alltid trevligt när mittbackar gör mål, men måste liksom sina mittbackskollegor skärpa sig vid hörnor och inspel runt eget mål. Varnad.

24 Anton Eriksson – (4) Se betyg på Marco Lund. Blev också varnad.

2 Niklas Gunnarsson – (3) Matchovanan märktes inte alls, hängde med i spelet och var bestämd i sina aktioner men var inte lika bra som sina mittbackskollegor.

14 Yahya Kalley (Ut 62) – (1) Hade svårt att positionera sig rätt och några onödiga dribblingar med bolltapp som följd drar ner betyget.

7 Jacob Ortmark  – (3) En av Jacobs bättre matcher i år. Kämpade föredömligt men hittade inget utrymme för några offensiva utflykter. Fick skottläge i andra halvlek, men utan att få tryck i skottet.

9 Arnor Traustason – (3) Gedigen arbetsinsats, vågar hålla i bollen det lilla extra, vilket skapar utrymme för medspelarna. En stark trea.

10 Vito Hammershöy-Mistrati – (3) Får godkänt liksom övriga mittfältet utan att utmärka sig förutom stolpskottet som kunde gett IFK en oväntad seger. Några patenterade passningar från hans känsliga fötter såg vi inte till den här gången. Känslan är att det finns mycket mer att ge från hans sida.

19 Viktor Lind (Ut 76) – (4) Visade sin målfarlighet igen med det kyliga 0-2. Oroade djurgårdsförsvaret tack vare sin snabbhet och skottvilja. Matchens IFK-are.

22 Andri Gudjohnsen (Ut 87) – (1) Den mest anonyme spelare IFK haft på många år. Skapade inte mycket framåt även om han var inblandad i det något tursamma 0-2. Olyckligt självmål vid 1-2, men Jansson får nog ta på sig målet ändå. Har svårt att se honom kvar i truppen nästa år.

Inbytta:
23 Kristoffer Khazeni (3) Vi vill gärna se honom i en hel match, är alltid ett orosmoln för motståndarna.
18 Ari Skulason (62) (3) Spelade rutinerat av matchen och hade några bra passningar framåt i banan.

Spelade för kort tid för att betygsättas:
5 Totte Nyman (in 87)

Djurgårdens IF-IFK Norrköping  2-2(1-2)
Mål: 0-1 Marco Lund (27) 0-2 Viktor Lind (34) 1-2 självmål Gudjohnsen(39) 2-2 Danielsson (48)
Domare: Granit Maqedonci
Publik: 21 209

Slutkommentarer:
- Med avstängningar på två av de spelare som presterat bra under våren var det på förhand svårt att se annat än en djurgårdsseger. Det som skulle bli Sigges sista match gick dock i stöpet tack vare en övernitisk al Hakim, som gott kunde vinkat avvärjande i stället för att orättvist vifta med det gula när Sigge solklart blev knuffad in i straffområdet mot BP.
- Det hade även varit intressant att se hur mycket boost Ceesay fick av att bli uttagen i Gambias landslagstrupp och dessutom som f.d. AIK-are i en match mot ”rivalen” Djurgården.
- Baggesen och Nyman var inte med från start och ett skadskjutet IFK gjorde mer än vad som förväntades i den här matchen.
- Jag hade önskat mer speltid på Khazeni, var bl.a. inblandad i förspelet till Vitos stolpskott och oroade Djurgården en hel del.

Nästa match: IFK kommer att spela en träningsmatch mot AIK på Parken måndag 26 juni kl.13.00 under landslagsuppehållet.
Nästa match i Allsvenskan blir mot BK Häcken hemma söndag 2 juli15:00


 

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2023-06-11 21:44:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås