Lagbanner
Borås Arena, 2020-11-01 14:30

Elfsborg - IFK Norrköping
2 - 1

Betyg efter Elfsborg-IFK 2-1 Sämst när det gällde
Tidigt ledningsmål räckte inte

Betyg efter Elfsborg-IFK 2-1 Sämst när det gällde

Även om IFK fick ett billigt ledningsmål var känslan redan efter kvarten spelad att det man presterade på banan inte skulle räcka till seger. Mediokert försvarsspel bäddade för ett otal kontringar från Elfsborg, medan IFK inte skapade speciellt mycket förrän de sista 10 minuterna. Som helhet var det knappt Superettanklass på spelet. Elfsborg var det klart bättre laget och visade åtminstone aggressivitet i en match som gällde så mycket för båda lagen.

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = mindre bra
 
Isak Pettersson 2
Var nära att ta straffen som kom att avgöra matchen. Gjorde vad han kunde för att förhindra Elfsborg att göra 1-1, i övrigt gediget målvaktsarbete bakom ett för dagen underpresterande IFK när det gäller försvarsarbetet. Bra spela med fötterna som vanligt, även om det mesta var bakåtbollar från Dagerstål.

Linus Wahlqvist 1
En riktigt dålig match av Linus, var ständigt på efterkälken mot pigga boråsare. som lätt tog sig igenom på Linus´ ytor. Blev inte oväntat varnad vid en sådan situation. Var är närkampsspelet?

Filip Dagerstål 1
Ser passiv ut både i man mot man-spelet och i uppspelsfasen. Det finns åter anledning att ställa frågan hur många procent av hans passningar som görs i sidled eller bakåt? Hade några vettiga passningar i djupled men det hjälper inte upp betyget. Stoppar upp spelet med sitt ständiga bolltramp.
 
Henrik Castegren 1
Dåligt positionsspel matchen igenom, vilket bland annat blev upphovet till straffen och samtidig varning. Tappar ofta markeringar och visar ingen snabbhet utan blir ofta passerad av snabba motståndare. Var bättre i offensivt straffområde, men visade oskärpa när han fick öppna lägen nära mål.
 
Egzon Binaku (ut 45) 1
Ingen lyckad insats, var otajmad och slog många felpass som öppnade för ett flertal kontringar från Elfsborg. Gick på offensiven i fel lägen, när det saknades täckning bakom honom. Blev inte oväntat utbytt i halvtid.

Alexander Fransson 1
Var för mig totalt osynlig matchen igenom. Det är långt från den Alle som en gång lämnade för spel utomlands. Kan knappast vara aktuell för landslaget längre om prestationerna match efter match ser ut så här. Som lagkapten borde han vara den som eldar på laget, nu verkar det som att Thern informellt har tagit på sig rollen. OK med Jens?

Eric Smith (ut 79) 2
Får med tvekan godkänt. Kändes långsam, hade svårt med hemjobbet när IFK tappade boll högt i banan men kämpade bra tills han blev utbytt. Förlorar förvånansvärt många närkamper trots sin storlek, Elfsborg var det lag som tog för sig bättre i närkamperna.
.
Ísak Bergmann Jóhannesson 3 Matchens IFK-are
En av de få i laget som visade kvalitet i spelet. Slår precisa passningar och det är inte roligt att se hur han återigen tvingas spela mittback när Binaku inte håller måttet. Hans känsliga vänsterfot var upphov till mycket av det som IFK skapade offensivt.

Jonathan Levi 2
Inte någon av Jonathans bästa matcher för säsongen, men skapade ändå en hel del oreda i Elfsborgs försvar. Fick aldrig utrymme för vänstern och borde nog träffat mål när han fick ett läge vid bortre stolpen.
 
Simon Thern 2
”Hjälpgumman” Thern började som center i den roll Totte normalt har. Inledningsvis var han klart delaktig i IFKs höga press som ledde fram till ledningsmålet. Har svårt med att värdera lägena vid kontringar och springer ofta rätt in i motståndarförsvaret. Spelade på mittfältet efter att IsIsak flyttats ner som back och fortsatte jobba hårt. Får godkänt.
 
Sead Haksabanovic 3
Skapade en del oreda med sin snabbhet och irrationella spelstil och var ytterst nära kvittering i slutminuterna men skottet smet tyvärr alldeles utanför Rönnings vänstra kryss. Ingen större lycka med hörnor och frisparkar, skärpan är sämre i år jämfört med 2019.
 
Ishaq Abdulrazaq (in 46) 1
Det blev tyvärr inte många rätt för Ishaq när han äntligen fick chansen. Hade pigga ben men matchovanan lyste igenom och det bidrog nog till att han felbedömde situationer flera gånger. Bör ändå få fler chanser, talang har han i alla fall

Kevin Alvarez (in 79) spelade för kort tid för att betygsättas.
 
Målen: 0-1 Haksabanovic (11), 1-1 S.Olsson (24), 2-1 Frick (69/str)
 
Slutkommentar; 
-En av de sämsta matcherna för säsongen när så mycket stod på spel är givetvis frustrerande. Domarinsatsen(al-Hakim) går inte att klaga på, även om någon ytterligare varning för Elfsborg borde delats ut. 
-Saknaden efter Totta längst fram var enorm, utan honom fick IFK inte till något större tryck på Elfsborg utom under de första 10 minuterna. 
-Duttandet i backlinjen matchen igenom med 1 steg framåt och två bakåt har varit utmärkande i de matcher IFK förlorat och detta var precis en sådan match där man återigen underpresterade. 
-Topp 3 är nog kört efter denna bleka prestation, vi spekulerar inte vidare i den frågan, utan på Jannevis tar vi en match i taget, närmast Mjällby borta, då vi hoppas på en betydligt bättre laginsats.

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2020-11-01 17:46:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås