Lagbanner
Borås Arena, 2024-09-19 19:00

Elfsborg - IFK Norrköping
2 - 2

Betyg efter en helvild kväll i Borås
Anton Eriksson - en gigant i luftrummet.

Betyg efter en helvild kväll i Borås

Vad som på förhand kändes som en övermäktig uppgift på plasten i Västergötland blev snabbt ännu tuffare. Hoppet väcktes när Carl Björk frispelades och klipptes av en "Ellos"-back, som visades ut med närmare 80 minuter kvar att spela. Efter paus fick IFK hål på den gula muren och tillställningen förvandlades till ett sjöslag med närkamper och möjligheter i mängder. När slutsignalen ljöd var bägge läger ganska missnöjda över att den märkliga matchen slutade 2-2. Här är betygen!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 3
Med rappt beslutsfattande och perfekt precision gick bollen från DMN till en djupledslöpande DMK. Sekunder senare var 2-1 ett faktum. Svår att klandra för 2-2-bollen, trots att den gick mitt i målet.

Dino Salihovic 2
Mångsidigheten är Dinos stora styrka. Bytte kant och tog sig an utmaningen med stort mod, men hann inte riktigt med när Elfsborg satte fart i djupled.

Anton Eriksson 4
En helt annan spelare än i våras. Följsam och stark i närkamperna.

Max Watson 4
Räddade minst ett, förmodligen två givna bakåtmål. Vann luftdueller i mängder, men behöver rikta nickarna bättre för att undvika farliga andravågsattacker.

Yahya Kalley (ut 46) 2
Inte klockren i någon spelriktning. Speeden på kanten kom inte fram mot ett lågt stående försvar och halvtidsbytet var logiskt. 

Ture Sandberg (ut 46) 2
Fick stort utrymme som kreativ kraft i den första halvleken. Ville ha boll och tog många initiativ, men alltför ofta blev det bara pannkaka. Utbytt i paus. Svag tvåa.

Jesper Ceesay 3
Trivs bäst som städgubbe och bollvinnare framför backlinjen som slår lätt pass i sidled. En nyttig rollspelare i ett normalfall. Med en gubbe mer på banan… not so much. Ofarlig framför ett samlat Elfsborgsförsvar. Vann dock en del boll, täckte yta och utstrålade ett lugn.

Moutaz Neffati 2
Slet sin vana trogen längs högerkanten. Passningarna och inspelen höll tyvärr ingen vidare standard. Bättre som högerback.

Vito Hammershöy-Mistrati (ut 94) 3
Om Sandberg var kvantitet, så var Vito kvalitet. Genial passning som föranledde frilägesutvisningen. Visade briljans i så gott som alla sekvenser han var inblandad i. Dessvärre gick de att räkna på en hand. Knappt godkänd.

Ísak Andri Sigurgeirsson (ut 79) 1
Uträttade ingenting som hotade hemmaförsvaret. Det var långsamt och lamt. Spelade sig antagligen ur elvan.

Carl Björk (ut 94) 3
Alm valde Björk som startman i Nymans ställe. Märkligt med tanke på petningen senast, men inget dumt drag. Hyfsat nyttig i det felvända spelet och påpasslig målskytt. 

Inhoppare:
Tim Prica (in 46) 2
Med i truppen trots Alms sjukdomsbesked under gårdagen och god för en halvlek. Fanns hela tiden i de farliga ytorna, men hade inte marginalerna med sig. Varnad och avstängd mot Halmstad.
David Moberg Karlsson (in 46) 4
Hittade, med en del flyt, in med bollen som gick hela vägen till 1-1-skytten Björk. Lyfte läckert över en Isak P på mellis ett par minuter senare. Inte alltid vän med bollen, men 1+1 räcker för att bli Matchens IFK:are.
Kristoffer Khazeni (in 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Amadeus Sögaard (in 94)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Stephen Bolma (in 94)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Marcus Baggesen
Laorent Shabani
Åke Andersson

Andreas Alm 3
Tvingades mönstra en reservbetonad elva, som föga förvånande hade stora problem under de minuter där spelet bedrevs med lika många gubbar på banan. Gjorde proaktiva byten efter en ganska deppig första halvlek och fick bra betalt. Men vad var egentligen poängen med det principiellt provocerande dubbelbytet i 94:e?

IF Elfsborg - IFK Norrköping 2-2 (1-0)
Första halvlek: 1-0 Michael Baidoo (11’)
Andra halvlek: 1-1 Carl Björk (55’), 1-2 David Moberg Karlsson (63’), 2-2 Timothy Ouma (73’)
Skott: 7-12
Skott på mål: 4-6
Hörnor: 12-6
Utvisning Elfsborg: Buhari Ibrahim (17’)
Varningar Elfsborg: Terry Yegbe, Niklas Hult, Per Frick
Varningar Norrköping: Tim Prica
Domare: Adi Aganovic
Publik: 5 667

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-09-19 23:11:13
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall