Lagbanner
Platinumcars Arena, 2024-09-01 16:30

IFK Norrköping - Häcken
3 - 3

Betyg efter en vunnen pinne mot Häcken
Nyman är glödhet...

Betyg efter en vunnen pinne mot Häcken

En böljande batalj. En klinisk kapten. En pressande protest. Söndagens saga på PlatinumCars Arena gav publiken värde för entrépengen. Det sista kapitlet såg ut att bli dystert efter den Häcken-straff som placerade IFK i brygga. Men i matchens sista skälvande sekunder stal den annars så timide Vito Hammershøy-Mistrati showen. Summa summarum, 3-3 med en angenäm eftersmak. Här följer betygen!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 2
Trygg tidigt i matchen när Häcken låg på med hörnor och flera skott utifrån. Chanslös på 1-1, svag på 2-2 och upplevdes därefter svajig.

Dino Salihovic (ut 79) 2
Det är ingen slump att motståndare väljer att attackera på IFK:s högerkant. De gulsvarta hittade luckan mellan mittback och ytterback gång efter annan. Dino hängde inte med speedige Inoussa och räckte inte till i luftrummet.

Anton Eriksson 3
Löste uppspel i trängda lägen. Följsam och resolut. Samarbetet med Salihovic lämnade en del övrigt att önska, men det är svårt att beskylla Anton för. Bolltittande vid 1-1, annars klart godkänd med flera viktiga brytningar och täck.

Max Watson 2
Liksom mittbackskollegan trygg i den första halvleken. Slarvade desto mer i den andra och orsakade en odiskutabel straff. Varnad och avstängd mot Hammarby.

Yahya Kalley 2
Expertkommentator Grabus tyckte att Yahya skötte försvarsarbetet med bravur. I beg to differ. Agbonifo hade övertaget en-mot-en och rundade en passiv Kalley flera gånger om. Försökte föra bollen framåt utan att det bar frukt.

Ture Sandberg (ut 79) 3
Trivs bättre centralt i banan än som högerytter. Kruxet är att misstagen blir mer kostsamma. Ett par jobbiga bolltapp. Fin när han tog mark i fart. Protokollfördes för en passningspoäng tack vare fint beslutsfattande.

Jesper Ceesay 3
Syntes lite för lite i den första halvleken med tanke på att det var han som skulle vinna boll. Desto mer aktiv efter paus. Den vikarierande mittfältsduon skötte sig helt okej sett till förutsättningarna och Ceesay var godkänd. Varken mer eller mindre. Varnad.

Moutaz Neffati 3
Hög energi, starkt duellspel och ett par finurligheter. Vid det här laget vet man vad man får av Neffati, som rimligtvis blir kvar i elvan även när Moberg Karlsson är redo att starta. Kanske som högerback?

Kristoffer Khazeni (ut 69) 3
Hittade ytan mellan motståndarnas mittfältare och backlinje vid upprepade tillfällen. Khazeni använde kroppshyddan föredömligt och var ett stort hot med bollen vid fötterna så länge han var på planen. Sannerligen ingen avslutare, men mycket annat.

Laorent Shabani (ut 69) 3
Totalt osynlig första 25 till följd av den enkelriktade trafiken. Utmanade på sin kant en handfull gånger och slog framförallt ett klassinlägg till 1-0-målet. Det räddade ett godkänt betyg.

Totte Nyman 5
Med två aktioner hämtade från forward-kapitlet i fotbollens skolbok var Christoffer Nyman söndagens frälsare. 1-0 var en mästerlig måltjuvsstrut. 2-1 ett curlat avslut från en högre hylla. Matchens IFK:are.

Inhoppare:
Carl Björk (in 69) 2
Löpte och försökte, men bollen var inte Björks vän i inhoppet.
David Moberg Karlsson (in 69) 2
Hamnade ute till vänster i ett par sekvenser. Ofarlig där, desto vassare på fasta.
Vito Hammershøy-Mistrati (in 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Leendet på hans läppar efter det poängräddande målet värmde även den frusnaste av själar.
Tim Prica (in 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Amadeus Sögaard
Marcus Baggesen
Ísak Andri Sigurgeirsson
Åke Andersson

Andreas Alm 3
Max-mikrofonernas placering lät oss följa Andreas Alms eviga gnabbande på domarna. Vissa gånger var det mer befogat än andra. Det låga försvaret fungerade fint under matchens första hälft. När Häcken kom ut i en svindlande hastighet efter paus blottades däremot stora hål. Detta behöver åtgärdas för att undvika fortsatta läckage i paritet med vårsäsongens. Slutforceringen var stark och med facit på hand var Vito-bytet ett genidrag.

IFK Norrköping - BK Häcken 3-3 (1-0)
Första halvlek: 1-0 Christoffer Nyman (25’)
Andra halvlek: 1-1 Ali Youssef (46’), 2-1 Christoffer Nyman (49’), 2-2 Samuel Leach Holm (54’), 2-3 Ali Youssef (straff, 74’) 3-3 Vito Hammershøy-Mistrati (90+4’)
Skott: 7-13
Skott på mål: 5-8
Hörnor: 2-7
Varningar Norrköping: Jesper Ceesay, Max Watson
Varningar Häcken: Samuel Leach Holm, Simon Gustafson, Peter Abrahamsson
Domare: Victor Wolf
Publik: 5 048

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-09-01 21:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås