Lagbanner

-

Betyg efter Falkenberg-IFK Norrköping. En poäng med lite tur
Levi injektion och målskytt

Betyg efter Falkenberg-IFK Norrköping. En poäng med lite tur

På förhand var vi många som befarade att IFK skulle få svårt att vinna mot ett desperat kämpande bottenlag i allsvenskan. Det har hänt många gånger tidigare och dagens match mot Falkenberg blev tyvärr inget undantag. Men med lite hjälp av tur med domsluten lyckades man ändå få med sig en poäng till slut. En straff på övertid innebar att man ändå kunde undgå en snöplig förlust. Tyvärr måste vi dela ut flera underbetyg efter något som var en kollektiv kollaps åtminstone i första halvlek

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = mindre bra
 
Isak Pettersson 2
Har inte övertygat hittills under säsongen. Kommunikationen med uteförsvaret brister och har svårt att komma åt distansskott. Vi saknar fjolårets idioträddningar som var något av ett särmärke under 2019.

Henrik Castegren 1
Ser ut att behöva vilas. Tajmingen finns inte även om han var upphov till reduceringen. Tappar ofta markeringar och visar ingen snabbhet utan blir ofta passerad av snabba motståndare.

Filip Dagerstål 1
Ser passiv ut både i man mot man-spelet och i uppspelsfasen. Lär ha hög passningsprocent när det gäller rätt adress, men hur många procent utgör passen i sidled eller bakåt?

Rasmus Lauritsen 3
En av få som visade fighterhjärta och stod för många av farligheterna i Falkenbergs straffområde när IFK jagade mål i andra halvlek. Som vanligt suverän i luftrummet både bakåt och framåt. I svag konkurrens utser vi Rasmus till bäste IFK-are.

Egzon Binaku (ut 79) 1
Ingen lyckad insats, han och Sead hittade sällan lösningar mot ett samlat motståndarförsvar. Körde fast och orsakade farliga spelvändningar.

Ísak Bergmann Jóhannesson (ut 45) 1
Isaks sämsta insats hittills. Helt anonym, såg ut att vantrivas trots att vädret borde passat en islänning.
 
Eric Smith(ut 90+1) 2
Får med tvekan godkänt.Tappade flera gånger bollen högt i banan och hann inte jobba hemåt, men jobbade hårt och avstyrde några kontringar i andra halvlek trots uppenbar trötthet. Förlorar förvånansvärt många närkamper trots sin storlek.
  
Simon Thern (ut 45)1
Kom aldrig in i matchen och utbytt i halvtid. Behöver nog tät matchning för att komma in i tempot efter senaste skadan. Samarbetet med övriga mittfältet lyste helt med sin frånvaro.

Ishaq Abdulrazaq (ut 45) 3
En av få som visade energi i första halvlek och kunde oroa hemmaförsvaret. Hade svårt att hitta samarbete med anfallskollegorna, men använde sin fysik och smartness på rätt sätt. Värd en startplats på nytt.

Totte Nyman 2
Ingen av Tottes bättre matcher i år. Fick aldrig de rätta bollarna men orkar numera hela matcher och var delaktig i kvitteringen. Drar på sig en hel del markering men laget hade svårt att utnyttja det.

Sead Haksabanovic 2
Med tvekan godkänd tack vare att han blev mer delaktig i spelet i andra halvlek. Medspelarna missuppfattade oftast hans intentioner och borde gjort ett spelmål helt fri med målvakten. Satte straffen med lite tur, men hans hörnor var under all kritik för dagen.

Jonathan Levi(in 45) 3
Blev liksom Pontus A. och Alle en injektion när han byttes in. Smart passningsspel vid kvitteringen och en bättre hörnläggare än Sead i nuläget. Varnad.
.
Pontus Almqvist (in 45) 3
Oroade direkt hemmaförsvaret när han kom in, de hade svårt att hänga med i farthöjningen som blev. Hör inte till vanligheterna att han gör mål med huvudet, men tajmade perfekt och nådde Levis väl slagna hörna.
 
Alexander Fransson (in 45) 3
Blev en injektion på mittfältet med sitt lugn och säkra passningsspel. Om hel bör han få starta i nästa match efter dagens insats.
 
Christoffer Telo (in 79) och Andreas Blomqvist (in 90+1) spelade för kort tid för att betygsättas

Slutkommentarer;

-Vi får vara nöjda med 1 pinne trots en tveksam insats. Domsluten gick för en gångs skull IFKs väg men trots protester från hemmalaget såg de ut att vara korrekta åt både hållen 
-Man frågar sig vad som hänt med Seads form? Kanske dags även för honom att få vila en match? 
-Spelare som omges av rykten om flytt brukar sällan göra bra ifrån sig. Filip är inget undantag, vilken större klubb vill värva en spelare som knappt tar varken sig själv eller bollen framåt i banan? 
-Det verkar vara trötta ben på flera spelare, vilka det är kanske framgår av betygen ovan, men som tur är har IFK en bra bänk och de som kommit in från den har inte gjort bort sig. 
-IFK är inne i en spelperiod med på papperet 4 ”enkla” matcher varav denna var den tredje.Om det blir vinst mot Mjällby kommer man från de matcherna med hedern någorlunda i behåll.
-Nåsta match hemma mot Mjällby måndagen 3 augusti 19.00.

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2020-07-26 17:38:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås