Lagbanner
Betyg efter IFK:s överkörning av AIK

Betyg efter IFK:s överkörning av AIK

IFK var totalt överlägsna i den första halvleken och ledningen kunde varit ett par mål större så långt. Det satte standarden för matchen som AIK aldrig kunde hämta sig från och hemmalaget hade knappt någon riktigt farlig målchans under hela matchen. IFK däremot fortsatte att skapa en del chanser och 3-0 var ett resultat av en bra laginsats där flera spelare stack ut lite extra.

Spelarbetyg:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass


Oscar Jansson 4
Behövde egentligen inte göra en enda svettig räddning men agerade tryggt i det han gjorde. Viktigt att hålla den nivån.

Daniel Eid 3
Ständigt löpande och deltagande i offensiven. Men fick sällan till några bra inlägg och slog även bort en del enkla passningar. Inget att anmärka på i defensiven.

Marco Lund 4
Hade full kontroll i defensiven och var en av många anledningar till att AIK inte skapade knappt någonting. Hotade även på fasta offensiva situationer utan att riktigt få till nickarna.

Anton Eriksson 4
Likt mittbackskollegan var han säker i defensiven hela matchen igenom. Stod för en fin assist till 2-0 när han spelar fram Trasten.

Marcus Baggesen (ut 90) 4
Ser ut som att han spelat seniorfotboll bra mycket längre än vad han gjort. Likt Eid bidrog han med massor av löpningar i offensiven men med bättre passningar. Noterades för en assist efter fint inspel till Nyman vid 1-0.

Arnor Traustason 5
Gjorde ett av sina enklare mål när han dök upp på rätt plats och satte 2-0 i öppet mål. Var väldigt delaktig i det mesta av spelet offensivt och att matchen om det centrala mittfältet vanns enkelt.

Jesper Ceesay 4
Hade nog inga problem att motivera sig mot sitt gamla lag och överglänste sina motståndare. Viktig för balansen på mittfältet där han hade lite mer defensivt ansvar och gjorde det bra.

Vito Hammershöy-Mistrati (ut 65) 4 
Börjar hitta in i sin roll i IFK och visade fin teknik och spelsinne som exempelvis innan 1-0. Byttes ut med vad som såg ut som en stukad fot efter att han blivit tacklad bryskt.

Viktor Lind (ut 90) 5
Var den som satte standarden för IFK på sättet han inledde matchen och var det främsta hotet inledningsvis. Stenhårt jobb hela tiden, såväl med press offensivt som defensiva löpningar. Mattades vartefter men det var tydligt att Lind kommer bli viktig för IFK i år.

Arnór Sigurdsson (ut 90) 6
Höll en så hög kvalitet hela matchen. Målet är ett exempel på det när han fick AIK:s backlinje att se ut som juniorspelare. Togs hårt och fick många fula smällar som borde stävjats mer av domaren. Matchens IFKare!

Totte Nyman  (ut 71) 5
Säker i avslutet när hans satte 1-0! Skulle haft en straff när Papagiannopoulos slängde ut benet när han var på väg fram. Fick även ett mål bortdömt som verkligen går att ifrågasätta. Brände en del chanser och byttes ut haltande efter alla fula smällar han mottagit.

Inbytta:

Kristoffer Khazeni (in 65) 4
Tvåfotaren innan han assisterade till 3-0 var ögongodis och inhoppet totalt sett var bra. Känns väldigt positivt.  

Andri Gudjohnsen (in 71)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Yahya Kalley (in 90)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Emil Roback (in 90)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Ture Sandberg (in 90)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

TV: Totte Nyman (IFK Norrköping) – Upptakt Allsvenskan

Jonathan Hanell Didriksson2023-04-10 22:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås