Betyg efter IFK:s sena poängtapp

Nyförvärvet Jacob Ortmark blev målskytt redan i den 4:e minuten och såg länge ut att bli matchhjälte i sin första match för IFK. Målet satte prägeln för matchen och IFK styrde det mesta, fram till slutskedet då Öster forcerade in kvitteringen. IFK kunde och borde ha gjort ett par till mål, men slarvade bort vinsten genom att hålla ett för lågt tempo till stor del efter det tidiga ledningsmålet.

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 2
Såg länge ut att få hålla nollan men i den 90:e minuten fick han plocka ut 1-1 från sin kasse. Hade inte jättemycket att agera på innan slutskedet när Öster skapade en del.

Godswill Ekpolo 4
Tog flera spännande offensiva räder, där han bland annat öppnade upp för ett jätteläge först för Levi och sedan ännu bättre läge för Nyman. Borde kunnat noterats för ett par assist. Säker i defensiven, men det var främst offensiven som fick Ekpolo att bli matchens IFKare!

Linus Wahlqvist 2
Hade en nick i stolpen på hörna i den första halvleken. Ett par bra uppspel, men även ett väldigt svagt som ledde till att Öster fick ett farligt läge.

Viktor Agardius (ut 56) 2
En stabil insats där Viktor gjorde vad han skulle utan att briljera men var säker i defensiven, vilket var det viktigaste. Fick tyvärr utgå skadad med något som eventuellt skulle kunna vara en lårskada.

Daniel Eid 2
Var mest aktiv i den första halvleken och stod bland annat för ett riktigt fint inlägg till Nyman. Fick inte lika mycket boll i den andra halvleken.

Ari Skulason (ut 91) 2
Gjorde jobbet och bidrog åt båda hållen, utan att sticka ut nämnvärt. Höll samma nivå matchen igenom.

Ishaq Abdulrazak 2
Var anonym i den första halvleken förutom ett fint samspel med Nyman som så när resulterade i 2-0.  Tog för sig mer i den andra halvleken med kraftfulla löpningar som vi är vana vid att se. Behöver vara lika aktiv hela matchen när IFK spelar med tre centrala mittfältare.

Jacob Ortmark 2
Jag vill nästan sätta ett högre betyg utifrån hans fina mål redan i den 4:e minuten, men han slarvade även genom att tappa boll i farliga lägen i defensiven två gånger. Det såg annars stundtals väldigt lovande ut och det känns bra att ha hans distansskott som offensivt hot.

Jean Carlos de Brito 2
Fick mycket boll och stod för många offensiva löpningar längs vänsterkanten. Ett och annat bra inlägg slog han och kunde lägga mest fokus på offensiven.

Lucas Lima (ut 74) 2
Var den som kom till flest chanser och bra lägen, men lyckades inte med sina avslut. Fick ett mål bortdömt i den första halvleken och det var svårt att avgöra om det var offside på honom själv eller om det var på Ishaq i situationen innan. Spelade med hög svårighetsgrad och lyckades tyvärr inte så ofta.

Christoffer Nyman 1
Kraven på Totte kanske är högt ställda, men i den här matchen var han tyvärr allt för anonym. När han väl fick sina två jättelägen så brände han, även om det var med liten marginal. Hade det blivit ribba in istället för ut så hade matchen varit avgjord och situationen en annan. Små marginaler som sagt. Bidrog tyvärr inte så mycket i spelet heller.