Lagbanner
Betyg efter IFK:s sena poängtapp

Betyg efter IFK:s sena poängtapp

IFK tog en tidig ledning och såg ut att få åka hem med samtliga tre poäng. Men i 97:e minuten kom kvitteringen och IFK förlorade två poäng. Kanske rättvist på sätt och vis, men en förlust för fotbollen.

IFK Norrköping började matchen trögt och blev tillbakatryckta. Men en individuellt fin aktion av Jonathan Levi, när han skruvade upp ett distansskott i bortre krysset, förde ändå upp IFK i ledning efter åtta minuters spel. I övrigt fick IFK till några halvfarliga distansskott, men det var Varberg som kändes hetast i den första halvleken i en matchbild som inte passade IFK. ”Grisig fotboll” kallade Levi det i halvtid och det var inte svårt att förstå vad han menade med det.
I den andra halvleken blev det än värre. Regnet öste ner och Varberg fortsatte på inslagen väg med en brottarfotboll som hade fått Jörgen Lennartssons IFK Göteborg 2015-2017 att framstå som sambafotboll. Men Varberg lyckades med sin matchplan och man får säga grattis till det för den typen av fotboll är de bra på.
Att det skulle komma en kvittering i 97:e minuten känns rätt typiskt för IFK i år. Linus Wahlqvist fick en skaplig knuff i ryggen innan Simovic nickade in bollen. Man kan diskutera bland annat den situationen, en handfull andra tacklingar eller att det blev sju övertidsminuter. Men det IFK bör fokusera på är sin egen prestation, för där fanns det också brister. Matchen var absolut svårspelad, men man ska kunna ha mer av ett eget spel trots allt.

Betygen enligt nedan:
1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Oscar Jansson 2
Räddade en del distansskott matchen igenom som var av varierad svårighetsgrad. Kommunikationen med mittbackarna verkade inte fungera fullt ut då det såg rörigt ut vid några höjdbollar. Målet han släppte in var bra placerat, men kanske inte heller otagbart?

Linus Wahlqvist 2
Totalt anonym i offensiven och verkar ha svårt att hitta tillbaka till det fina spelet han stod för som högerback i fjol. I defensiven fungerade det skapligt och såg ut att växa under matchens gång. Var den som förlorar duellen mot Simovic i slutet, men ärligt talat såg det ut som att han fick en rejäl knuff i ryggen.

Marco Lund 2
Tog kampen och stod upp i det fysiska spelet. Klarade av det mesta försvarsmässigt.

Anton Eriksson 2
Ganska lik insats som sin mittbackskollega, men aningen mindre fysisk kamp.  

Daniel Eid (ut 95) 3
Såg lite mer bekväm ut som vänsterback jämfört med senaste matchen. Hade bra koll i defensiven och bidrog i offensiven med kombinationsspel och skapade ett bra läge för Levi som dock sköt utanför.

Dino Salihovic (ut 69) 3
Var mest drivande på mittfältet och tog väldigt mycket löpningar när han bidrog både i offensiv och defensiv. Vågade utmana men blev tvungen att bytas ut i vad som såg ut som kramp. Den vattensjuka gräsplanen i kombination med bristande matchträning tog säkert ut sin rätt.

Ari Skulason 2
Tillbaka efter avstängning och hade återigen den lite mer defensiva mittfältsrollen. Visade upp en del rutin men mattades i den andra halvleken likt som han gjort tidigare.

Jakob Ortmark 2
Bjöd på några fina utflykter med boll och ett hyfsat distansskott. Men hade samtidigt också svårt att få grepp om matchen och hade för liten påverkan på spelet.

Jonathan Levi (ut 95) 3
Slog till med ett klassiskt ”Levi-mål”, när han klev in från högerkanten och skruvade vänsterskottet i bortre krysset! Hade även ett skott precis utanför i den andra halvleken. Likt som för många andra spelskickliga spelare så var det här inte en match där hans spetsegenskaper fick blomma ut. Målet gör ändå att han tar hem betyget matchens IFKare!

Arnor Traustason (ut 75) 2
En ganska anonym insats i en match som säkert inte passande honom utifrån förutsättningarna. Hade ett distansskott över som höjdpunkt, men jag förväntar mig mer.

Totte Nyman 2
Fick utstå en hel del riktigt fula tacklingar! Turligt nog kunde han fullfölja matchen men det såg tungt ut i slutet. Det blev mycket stångas och löpa, men rätt lite spel med bollen.

Inhoppare:
Andri Gudjohnsen (in 70) 2
Svårt läge att komma in där IFK hade lite boll och Andri fick mest jaga boll eller stänga av ytor.

Laorent Shabani (in 75)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Christopher Telo (in 95)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Egzon Binaku (in 95)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

 

Jonathan Hanell Didriksson2022-08-28 18:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås