Betyg efter IFK:s sköna vinst

IFK Norrköping tog den viktiga trepoängaren som de mer eller mindre var tvingade att göra för att fortsatt hålla sig på avstånd från kvalstrecket. En ganska bra match totalt och helt rättvist att IFK stod som segrare.

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 2
Hade en ganska lugn dag på jobbet och behövde sällan sträcka ut. Agerade säkert och plockade exempelvis ner inlägg istället för att boxa och gjort helt enkelt det han skulle.

Daniel Eid 3
Sättet han tog med sig bollen fram och assisterade till 1-0 var riktigt bra gjort! Var väldigt aktiv i den första halvleken men något mindre offensiv i andra. Hade koll på sin kant och släppte inte till några direkta chanser.

Marco Lund 2
En godkänd insats men det fanns några ageranden som kan ifrågasättas. Tappade markering direkt i andra halvlek vilket ledde till att Helsingborg var nära att kvittera. Drog även på sig några onödiga frisparkar.

Anton Eriksson 3
Stabil hela matchen igenom med såväl bollhantering som nickdueller och brytningar. Utstrålade trygghet och det lugn som IFK verkligen behövde.

Godswill Ekpolo 3
Borde antagligen ha blivit målskytt när han fick ett fint läge nära straffpunkten, men skottet gick över. Bidrog mycket i offensiven och samspelet med Shabani fungerade bra. Säker defensivt också.

Jacob Ortmark 4
Satte återigen sin signatur på ett mycket vackert mål när han drog till på volley strax utanför straffområdet! Hade även en fin framspelning till Ekpolo som borde gett en assist. Bra hela matchen igenom och var motorn på mittfältet. Utses till matchens IFKare!

Ari Skulason 2
Stabil insats där Ari låg rätt och gjorde det enkelt för sig själv och för resten av laget. Gjorde jobbet i det tysta i positiv bemärkelse.

Arnor Traustason 3
Visade klass när han satte 1-0 med en säker placering efter att ha löpt bra i djupled. Var aktiv i den första halvleken men mer anonym i den andra. Totalt sett ändå en bra insats.