Lagbanner
Betyg efter IFK:s vinst mot Värnamo

Betyg efter IFK:s vinst mot Värnamo

IFK Norrköping fortsätter att övertyga och tog en stabil seger hemma mot Värnamo, som innebär att man har tagit sju poäng på första tre matcherna. Hela IFK agerade bra ihop som lag och som vanligt var det en viss Arnor Sigurdsson som stack ut mest.

Spelarbetyg:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass


Oscar Jansson 4
Självmålet han släppte in var svårt att hinna reagera på. Men frågetecken för hur kommunikationen lät i samma situation. Hade det ganska lugnt i den första halvleken men fick jobba lite hårdare i andra halvlek. Räddningarna i slutet höjde upp betyget.
 
Daniel Eid 3
En helt okej match där defensiven var säker men offensiven inte bjöd på så mycket mer än några långa inkast.

Marco Lund 3
Nickade i stolpen på hörna, men var lite senare oturlig när han nickade in 1-1 i egen kasse. Marginalerna på fel sida alltså. Stod i övrigt för flera viktiga brytningar.

Anton Eriksson 4
Var tuff i duellspelet och hade bra koll på det mesta. Att Anton spelar är en stor anledning till att backlinjen känns trygg och stabil.

Marcus Baggesen (ut 76) 4
Så som vi blivit vana vid nu så bidrog Baggesen med många offensiva löpningar och flertalet inlägg. Fick återigen en assist, även om det var av den enklare sorten när han spelade fram till 2-1.

Arnor Traustason (ut 68) 4
Skapade några farligheter även om han kändes lite mer anonym än i förra matchen. Men höll en stabil bra nivå. Utbytt med skadekänning.  

Jesper Ceesay 5
Städade upp väldigt bra framför backlinjen och vann många dueller på mittfältet under hela matchen. Balansen i IFK har blivit bättre överlag med Ceesay på planen.

Laorent Shabani (ut 76) 3
Tillbaka efter skada och ersatte Vito som skadade sig senast. Lite ovan position som central offensiv mittfältare. Löpte bra i djupet ett par gånger och skapade på så sätt en bra chans tidigt i matchen.

Viktor Lind (ut 61) 3
Mycket av anfallsspelet gick inledningsvis via Lind. Kom inte till några direkta chanser men tog som vanligt ett bra defensivt jobb. Mattades efterhand.

Arnór Sigurdsson 6
Fick visserligen lite hjälp vid båda målen, men det var ingen slump att det just var Sigurdsson som stod för målen. Skapade något spännande nästa varje gång han hade boll i offensiven. Matchvinnaren och bästa IFKare!

Totte Nyman 4 
Kom inte till många målchanser men var ändå så otroligt viktig när han höll fast bollen på offensiv planhalva. Hög nivå matchen igenom.

Inbytta:

Kristoffer Khazeni (in 61) 3
Bjöd återigen på flera fina tvåfotsdribblingar som såg så enkelt ut från hans fötter. Bidrog i övrigt med att hantera bollen lugnt och säkert när IFK kontrollerade sin ledning.

Jacob Ortmark (in 68) 3
Utmärkte sig mest med en lite väl våldsam tackling i slutskedet. Ett godkänt inhopp men han behöver nog visa mer för att ta tillbaka en startplats.

Yahya Kalley (in 76)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Andri Lucas Gudjohnsen (in 76)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

 

Jonathan Hanell Didriksson2023-04-16 20:38:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås