Lagbanner
Betyg efter kryss i kamratmötet

Betyg efter kryss i kamratmötet

IFK Norrköping började matchen svagt, hade sedan några bra anfallskombinationer och avslutade sedan matchen svagt igen. En ganska dålig match som inte bjöd på något skönspel. Utifrån prestationen får Norrköping vara nöjda med en poäng.

Spelarbetyg:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass


Oscar Jansson 4
Stod för några bra räddningar och blev poängräddare med en viktig räddning på övertid. Försökte sätta igång spelet snabbt hela tiden och ville att IFK skulle gå för vinsten. Hade inte mycket att göra på det insläppta målet. Matchens IFKare!

Marcus Baggesen 4
Inledde matchen som högerback och det syntes att det var lite ovant i hur han skulle vända upp med boll. Men bidrog i anfallen ändå och i allra högsta grad när hans skott ledde till målvaktsreturen innan 1-1. Viktig i defensiven och räddade en boll på mållinjen.

Niklas Gunnarsson 3
Ersatte avstängde Lund när han gjorde sin andra start i IFK. Det såg lite ringrostigt ut i början och det gick långsamt med bollen vid hans fötter. Men stod för några bra brytningar och helt okej positionsspel.

Anton Eriksson 3
En okej insats där han fick kämpa hårt då backlinjen inte fick mycket stöd från mittfältet. Fysiskt tuff i duellspelet.

Yahya Kalley (ut 72) 3
Från start som vänsterback på sin gamla hemmaplan. Hade några bra offensiva aktioner där han utnyttjade sin snabbhet. Men drog även på sig en del onödiga frisparkar i defensiven.

Arnor Traustason 3
Hela mittfältet hade det svårt, men Traustason var den som lyckades minst dåligt av trion på det centrala mittfältet. Kan dock betydligt bättre.

Jesper Ceesay 2
Gick bort sig vid 0-1 där han hamnade på mellanhand två gånger om. Hade svårt att hitta rätt i positionsspelet och täckte inte upp framför backlinjen som han gjort i tidigare matcher.

Jacob Ortmark 2
Väldigt anonym och sprang mest runt i ingenmansland. Inledde som mittfältera men fick gå ner som högerback med kvarten kvar och skapade nästan mer därifrån.

Viktor Lind (ut 82) 2
Skapade knappt något men tog jobbet som vanligt. Det räcker dock inte till för att få ett godkänt betyg.

Arnór Sigurdsson 3
Blixtrade till ibland och drev exempelvis upp anfallet inför kvitteringen. Men hade i övrigt väldigt svårt att komma loss och fick oftast vända hemåt.

Totte Nyman 3
Tvingade fram ett självmål då han annars hade varit den som petat in bollen. Nära att få in ett ledningsmål precis innan halvtid, men skapade annars väldigt lite. Hade ett par nickar som var allt annat än heta.

Inbytta:
KRISTOFFER KHAZENI (in 72) 3
Det syntes att Khazeni hade nycklarna för att låsa upp matchen för Norrköping, men fick ändå inte riktigt till det. Svårt läge att komma in i matchen.

Andri LUCAS GUDJOHNSEN (in 82)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

 

Jonathan Hanell Didriksson2023-05-01 19:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås