Lagbanner

-

Betyg efter MFF-IFK 1-1 Viktigt inhopp av Pontus

I en match som kändes avgjord med tio minuter kvar och en matchklocka som gick alltför snabbt hade IFK en joker att slänga in. Pånyttfödde Pontus Almqvist visade redan mot blåvitt att han genom sin kvickhet kan ställa ett försvar som backar hem för att säkra matchen. Efter en intetsägande första halvlek där IFK verkade nöjt med oavgjort men ändå åkte på ett baklängesmål trots att MFF inte skapade särskilt mycket tog IFK över alltmer och kvitteringen var rättvis.

Kanske man borde fått en straff med sig när Rasmus blev undanknuffad av Toivonen i en höjdduell. Trots allt är IFK fortfarande obesegrat i årets allsvenska och den på papperet kanske svåraste bortamatchen är avklarad. Fast å andra sidan brukar IFK ha svårast att möta exempelvis Falkenberg och Mjällby, det är matcher man aldrig brukar se fram emot.
 
Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = mindre bra
 
Isak Pettersson 3
Hade inte många skott emot sig och blev övergiven av backlinjen.vid 0–1. I övrigt välplacerad matchen igenom. Borde satt igång spelet snabbare de gånger han fick tag i bollen.

Henrik Castegren 2
MFF gick för det mesta fram på hans kant och satte tryck därifrån. Hade tidvis bra intentioner framåt utan att det ledde till något. Överspelad alltför ofta för att få godkänt.

Filip Dagerstål 2
Lugn, alltför lugn, med bollen, tog inga initiativ framåt. Spelet gick i ultrarapid, nio passningar av tio gick bakåt eller i sidled. Kändes bättre när han fick ta platsen till höger i backlinjen. Var alltför passiv vid 0–1.­­­

Rasmus Lauritsen 3
Bra huvudspel som vanligt men fick inte visa det i offensivt straffområde så ofta. Borde fått straff med sig efter Toivonens knuff. Matchens IFK-are.

Lars Krogh Gerson 2
Rör sig ständigt i båda riktningarna men fick inte igång något givande samarbete med Sead i den här matchen. Ovanligt anonym insats.

Alexander Fransson 3 (ut 46)
Det märktes att Alle varit borta ett tag. Givetvis svårt att gå in och dominera redan, matchbilden tillät inte det och kanske klokt att vila Alle i andra halvlek.
 
Eric Smith 2
Fick inte någon fart på bollarna, hade svårt mot AC och Bachirou. Kan mycket bättre men ändå godkänd

Simon Thern 3
Sprang kopiöst utan att få till något offensivt. Hårt tagen i närkamperna men reste sig och fortsatte tugga på.

Ísak Bergmann Jóhannesson (ut 81) 2
Var väldigt anonym matchen igenom. Den här matchen och utgångspositionen passade inte vår unge islänning.

Totte Nyman 3
Glädjande att se Totte orka hela mathcher. Lika viktig som Sead för IFK:s anfallsspel. Hade ändå svårt att matcha Erik Larsson när det gäller snabbhet

Sead Haksabanovic 3
Den ende som länge kunde oroa MFF med sitt irrationella spel. Hade ofta 2–3 man emot sig men lyckades komma loss. Mycket viktig för det offensiva spelet.

Jonathan Levi 3 (in 46)
Såg spelsugen ut och delaktig i mycket av det IFK skapade i andra halvlek.
 
Pontus Almqvist (in 81) spelade för kort tid för att betygsättas men ska givetvis ha cred för kvitteringen. Hade IFK vunnit hade utmärkelsen som matchens IFK-are varit Pontus´. Är ett stort löfte som kanske borde kommit in tidigare för att oroa ett relativt långsamt Malmöförsvar.
 
Slutkommentar:
-Laget och Jens ger jag en 4:a trots att det inte stämde helt individuellt. Enligt statistiken en helt jämn match när det gäller bollinnehav och målchanser. Mest anmärknings är väl att IFK inte hade någon hörna i matchen, kan förklara varför vi inte såg mycket av Rasmus i straffområdet utom vid den avgörande nickpassningen till 1-1.
 
-IFK fortsätter att rotera väldigt lite jämfört med övriga lag. Så länge man inte förlorar finns det givetvis ingen anledning till alltför många rockader.
 
-Detta var sjunde matchen i rad där man gjorde minst ett mål och förutom de redan etablerade Totte, Haksa och Levi finns nu också Almqvist och snart Linus Hallenius att tillgå framåt.
 
-De flesta väntade sig nog en annan Linus när det annonserades nyförvärv senast, vem vet, snart kanske truppen förstärks med ytterligare en återvändare?
 
-Återväxten verkar tryggad och det finns flera spelare som kommer att ge spets åt laget. Varken Sema eller Khazeni skulle nog göra bort sig om de fick chansen när de återkommer efter skador. Dessutom finns det flera kommande förstärkningar i Sylvia, som överraskar stort i ettan.
 
-Det är alltid tråkigt att behöva kommentera domarens insats, men det märktes på kroppsspråket hos flera IFK-are att man inte var nöjd Bojan Pandzics insats. Ofattbart att inte Toivonen fick gult efter sina efterslängar när Smith fick det efter en höjdduell man mot man.

Målen: 0-1 Sören Rieks(36) 1-1 Pontus Almqvist (88)

Nästa match
ÖSK hemma torsdag 16 juli 19.00

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2020-07-13 22:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås