Lagbanner
Betyg efter vinsten mot Gottne IF i Svenska Cupen
Firma Wahlqvist-Nyman såg till att vi är i gruppspelet i 2020/21-års Svensk Cup!

Betyg efter vinsten mot Gottne IF i Svenska Cupen

En på papperet enkel match har inte alltid varit så lyckat för IFK. Idag fungerade allt som det ska göra vilket innebar en komfortabel vinst med 6-0 efter 3-0 i halvtid. Nu är vi klara för gruppspelet i vår och en ny chans att komma längre än till gruppspelet!

En ovan matchtid på en plan som var ovanlig. Det oroade mig en stund att det kunde bli likt en engelsk Tipsextramatch i december, men så långt gick det inte. Dock höll Julle på att glida in i mål med boll och allt men fick  dessbättre stopp på sig själv.

Ishaq inledde skotten med ett rungande skott i stolpen efter 5-10 minuter.

Jens hade idag hittat en roll som passade Álvarez perfekt, på topp tillsammans med Totte lyckades han göra 2 mål och en fin assist till ett av Tottes mål. 1-0 (12) kom på nick efter ett inlägg från vänsterkanten Han blir riktigt glad.

Álvarez fortsätter med att vinna boll på Gottnes planhalva och rusar framåt, Totte gör en smart löpning och får bollen perfekt av Álvarez och Totte gör inget misstag i det läget, 2-0 (14).

Sema brydde sig inte så mycket om den lösare delen av plan där han huserade under första halvlek. När han fick två motspelare på sig så fick han  den ena att fastna i planen och den andra försvann ut i hinderbanan, som låg straxt bredvid, innan han slog ett perfekt inlägg som Totte nickade, i bästa Ronaldostil,  rakt upp i krysset och 3-0  (40) var ett faktum.

En bit in i andra halvlek lägger Kusu en fin djupledspassning till Totte som passar Álvarez och 4-0 till IFK. Vem trodde innan matchen att Álvarezn skulle spela forward, göra 2 mål och en assist? Inte jag i alla fall, men desto roligare!

Efter en snabb vändning av spelet ger Linus en cross och Totte möter vid stlpen, 5-0 (58). Så de som kommit för att få se Allsvenskans skytteligaledare blev inte besvikna, nu hat-trick av Totte.

Kusu, som fick matchens enda varning med en rejäl handknuff efter att ha blivit frånsprungen och själ knuffad, blir själv nedsparkad i 65:e minuten och måste byta. Jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligare. Liam Olausson kommer in istället och byter med Sema som tar innermittfältspatsen och Liam ytterkanten.

Efter 74:a minuter bytes Totte efter välförrättat jobb och David Burubwa kommer in.

Olausson gör fina löpningar på vänsterkanten och bryr sig inte om liggande Gottnespelare utan hoppar elegant över.

Efter en misslyckad nick av en Gottnespelare får Linus bollen, avancerar och sätte 6-0 (79) utan pardon!

Sedan blir det lite bråk mellan Sema och Gottnes Ragipovic när IFK får en frispark, de blir kompisar till slut. Några minuter går Dagerstål lite längre upp i planen och ger denne Rogapovic en rejäl, ren och fin tackling ungefär på samma ställe där han bråkade med Sema. Rör inte min kompis såg de ut som om Dagge ville säga!

IFK ville ända in i kaklet idag, så innan matchen är slut så hinner Álvarez nästan göra hat-trick och Sema sätter en rykare i ribban,  som studsar i marken och åter i ribban och ut. Dock inget mål där heller. Linjedomaren hoppas jag såg detta annars hade det blivit årets mål på Haraldsängen. 

I 87:e minuten har Linus gjort sitt och Nils Akai Rosell får några minuter speltid.

Álvarez som startade skottlossningen får också avsluta densamma.

Det blev tennissiffror 6-0 och fortsatt gruppspel i vår, grattis IFK!

Nu skulle IFK vinna den här matchen och gjorde det också eller som Totte sa, gör vi vårt jobb så ska det bli så här! Den  var roligt att se, trots den undermåliga planen, att det såg ut som alla hade det kul på planen idag. Om vi kan ta med oss detta till avslutande Allsvenska matcherna vore toppen!

Det ska också understrykas att jag tycker Gottnes målvakt Anthony Ferrara, ytterligare ett exempel på att målvakter inte behöver vara närmare 2 m, var Gottnes i särklas bäste spelare. Han avvärjde Álvarez när han kom helt fri genom att gå ut och täcka bort bollem, givet mål annars. Sedan klarade han ett skott från Sema där jag trodde det var mål.

IFKs laguppställning kan ni avläsa från betygssättningen nedan:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd
 
 Julle 2
Gjorde vad han skulle och höll nollan.

Wahlqvist (ut 87)   3
Gjorde vad han skulle och dessutom ett mål och två assist

Dagerstål 3
Tryggheten själv vilket hjälper Julle i målet också. Extra plus för att han visade Sema sitt stöd, även  en IFK:are kan vara elaka om det behövs!

Dino Salihovic  3
Visade att vi har en ny back på väg upp, hade svårt att skilja på honom och Linus, vilket nog är ett bra betyg för Dino.

Binaku 2
Stoppade det mesta på sin kant och därmed en bra match.
 
Sema  4 Matchens IFK:are
Trots Tottes och Álvarez mål  så tyckte jag Sema var matchens IFK:are.  Rörde sig mycket och styrde mycket från sina två positioner han fick ta under matchen.

Kusu (ut 65) 3
Jobbar på bra och ser till att Gottne inte får så många chanser, blir hårt tagen och får några smällar och måste till slut byta.

Theodore Rask 2
Var nog den som hade störst besvär med isen, förlåt, gräset och hamnade ibland likt Bambi i några otäcka positioner. Dock gjorde han vad han skulle.

Ishaq 2
Började bra men blev osynligare ju längre matchen led.
 
Totte (ut 75) 4
Visar varför han är skytteligaledare och gör 3 mål och  får 1 assist.

Álvarez 3
Vore ju kul om han kunde bli vår lösning mot parkerade bussar. Det var kul  att se vilken glädje han visade vid sina 2 mål och dessutom gjorde han en fin assist till Totte.s 2-0 mål.

Inhoppare:
Liam Olausson (in 65) 2
Gjorde fina löpningar på sin kant.

David Burubwa (in 75)
 spelade för kort tid för att bli betygsatta

Nils Akai Rosell (in 87)
spelade för kort tid för att bli betygsatta.

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-10-09 12:56:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås