Lagbanner
Borås Arena, 2022-08-14 17:30

Elfsborg - IFK Norrköping
1 - 1

Betyg Elfsborg-IFK Glen tog poäng i debutmatchen
Där satt kvitteringen!

Betyg Elfsborg-IFK Glen tog poäng i debutmatchen

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

1 Oscar Jansson – (2) Hade tur att det var hands innan Elfsborg genom Bernhardsson såg ut att ha gjort segermål. Både det skottet, från distans och 0-1 målet såg inte otagbara ut. Ny taktik för dagen med nästan enbart långa utsparkar. Förhoppningsvis är det slut med duttandet i backlinjen med de korta bollarna för att sätta igång spelet. Hävdar fortfarande att IFK inte skulle förlora på att ge någon av de yngre målvakterna chansen i någon match.

6 Linus Wahlqvist Egnell – (2) Första matchen på länge som ytterback i en fyrbackslinje. Såg mer bekväm ut på den positionen än som mittback även om han inte kom till så mycket offensivt. Klart godkänd men tvingades utgå med skadekänning i 62:a minuten.

4 Marco Lund – (3) Är man dansk liksom tränaren ska man givetvis inte sitta på bänken! Tog ett dåligt beslut under matchen vilket ledde till 0-1 men ärligt talat borde övriga i backlinjen kunna täcka upp bättre efter bolltappet. Vann många dueller både längs marken och i luften och visade en aggressivitet som övriga i backlinjen saknar. Bör få fler chanser. Varnad.

24. Anton Eriksson – (2) Tar för sig alltmer, men vi saknade de precisa uppspelen för dagen. Känns som att det finns mera att ge från hans sida, inte minst när det gäller aggressivitet, men en stark tvåa blir det den här gången. Varnad.

16. Viktor Agardius – (1) Var totalt anonym, för att inte säga feg i sitt agerande, det behövs mer kreativitet än vad Viktor visar för att sätta avtryck i matcherna. Ut i 46:e.

8. Arnór Sigurdsson – (2). Gjorde visserligen målet med lite tur, men i övrigt var han ganska anonym, vi förväntar oss att han bidrar mer offensivt. Hjälpte till bra defensivt.
  
7 Jacob Ortmark – (3) Vi har varit hårda i omdömena om Jacob under säsongen, men i dag visade han upp lite av det han värvats för och tappade inte boll så lätt som han gjort i många matcher, dock varnad för vårdslös tackling som kunde renderat i rött med annan domare.

 18 Ari Skúlason – (2) Ännu en anonym insats av Ari. Springer mycket men passningar och skott har svårt att hitta rätt numera. Bidrog inte med mycket offensivt, att ständigt behöva jobba hem vid kontringar tog på krafterna. Kanske sista säsongen? Ut i 78:e min. Varnad.

10 Jonathan Levi – (2) Verkar vara i en formsvacka. Låg bakom mycket av det som skapades men hans hörnor och frisparkar var det dålig kvalitet på i den här matchen.   Behöver komma tillbaka i form för att IFK ska kunna vinna matcher.

 5 Totte Nyman – (3) Inget mål den här gången heller men såg ut att ha krafter kvar i slutet trots att han jobbat kopiöst hela matchen. Hade ständigt en elfsborgare som ryggsäck och fick många frisparkar med sig. Matchens IFK:are i svag konkurrens.

17 Laorent Shabani  – (2) Kändes piggare än i tidigare matcher i början av denna match men mattades av alltmer. Behöver nog snäppa upp för att kunna konkurrera med Trasten eller Gudjohnsen om en plats i startelvan. Ut i 78:e min

Inbytta:
2 Godswill Ekpolo – (2) Kom in i stället för Agardius i 46:e min. Började piggt men mattades av. Kändes som att positionen till vänster i backlinjen inte passade den högerfotade Ekpolo.
20 Daniel Eid – (2) kom in i stället för Wahlqvist i 62:a min. Målet kom till efter ett långt inkast från Daniel. Skapade mer än Linus i matchen..
21 Dino Salihovic – Kom in i stället för Shabani i 78:e min. Betygsätts inte, för kort speltid.
23 Maic Sema – Kom in i stället för Skulason i 78:e min. Betygsätts inte, för kort speltid.

Bänken (ej inbytta): 30 Otto Lindell(mv), 11 Christoffer Telo, 14 Egzon Binaku

Mål: 1-0 Baidoo (33), 1-1 Sigurdsson (64)
Domare: Andreas Ekberg

Slutkommentar
- IFK verkade fått större självförtroende i och med Riddersholms entré som tränare. Man dominerade matchen första 25 minuterna, men hörnorna man skapade var uddlösa och efter coolingbreaket efter knappa halvtimmen tog Elfsborg över alltmer. Som helhet en jämn men inte särskilt välspelad match, det var mera kamp än skönspel.
- Rätt av Glen att byta ut spelare som inte håller mttet redan i halvtid.
- Vi lyfter fram Tottes arbetsinsats, såg fräsch och segersugen ut och orkade hela matchen, Kanske måltorkan är över när man möter AIK som inte övertygar defensivt?
- Vi behåller avståndet till bottenlagen och dagens match visar att laget liksom Elfsborg detta år tillhör mellanskiktet men är långt ifrån topp 8.

Nästa match: AIK på Parken söndag 21 augusti 17.30
 

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2022-08-14 22:42:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås