Lagbanner
Gamla Ullevi, 2022-08-01 19:00

IFK Göteborg - IFK Norrköping
2 - 0

Betyg i kamratmötet Gbg-Peking. Ny medioker match av IFK
Många varningar när spelet inte stämmer

Betyg i kamratmötet Gbg-Peking. Ny medioker match av IFK

Kräftgången fortsätter för årets upplaga av IFK Norrköping. Antalet matcher i rad utan vinst är närmast pinsam. Spelet haltar och självförtroendet är i botten. Matchen i kamratmötet vanns av Blåvitt inte minst tack vare större vilja samtidigt som IFK-försvaret inte höll ihop den här gången heller. Nu närmar det sig en ödesmatch mot Degerfors, vi får ta till klyschan om sexpoängsmatch på lördag.

Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

1 Oscar Jansson – (2) Hade inte mycket att stå i, men det visade sig ännu en gång att skott och nickar utifrån inte är hans bästa gren. Det känns som att IFK inte skulle förlora på att ge någon av de yngre målvakterna chansen i någon match.

2 Godswill Ekpolo – (2) Höll hyfsat rent på sin kant utan att glänsa, behöver en bättre omgivning för att kunna utnyttja sin normalt offensiva styrka. Varnad. Ut i 56:e min.

6 Linus Wahlqvist Egnell – (1) Lyckades inte hålla ihop försvaret den här gången heller. Tveksamt om den centrala rollen passar honom. Jag tror han skulle komma bättre till sin rätt i den gamla rollen som ytterback med rätt att avancera framåt. Nu blir det ett evigt bakåtpassande vilket stannar upp alla möjligheter till att skapa tryck på motståndarna.

24. Anton Eriksson – (2) Minst dålig i backlinjen, försöker ändå få till något som liknar uppspel. Känns som att det finns mera att ge från hans sida, men en stark tvåa blir det den här gången.

16. Viktor Agardius – (1) Som vanligt har motståndarna på hans del av banan för det mesta autostrador att arbeta på, då markeringsspelet inte är hans bästa gren. Alla lag vet om det, därför spelar man oftast upp på hans kant. Ut i 73:e.
  
7 Jacob Ortmark – (1) Återigen en dålig match av Jacob. Förlorar alla närkamper, tappar boll i tid och otid och har alldeles för små marginaler i spelet. Passningarna sitter inte heller. Har inte gjort sig förtjänt av en startplats mot Degerfors. Ut i 84:e.
 
18 Ari Skúlason – (2) Bidrog inte med mycket offensivt, att ständigt behöva jobba hem efter alla bolltapp på mittplan tog på krafterna. Känns som att hans zenit i karriären är passerad för länge sedan. Svag tvåa. Varnad

8. Arnór Sigurdsson – (3) Jobbade kopiöst i en hopplös omgivning. Var kreativ men saknade den extra skärpan när det drog ihop sig till avslut. Kan kanske bli proppen ur om bollen går hans väg i nästa match. Varnad. Utan tvekan matchens IFK:are.

10 Jonathan Levi – (2) Låg bakom mycket av det som skapades men hans hörnor och frisparkar var det dålig kvalitet på i den här matchen.   Behöver komma tillbaka i normal form för att IFK ska kunna vinna matcher.

 5 Totte Nyman – (1) Tyvärr måste vi ge Totte underkänt den här gången. En ”normal” Totte hade givetvis gjort minst ett mål på chanserna han fick. Gäller detsamma som för Arnór, nästa match kanske det lossnar och han får utöka sin blygsamma målskörd.

22. Andri Lucas Guðjohnsen – (1) Ingen lyckad debut som startman. Det kändes som att han inte var säker vilka positioner han skulle inta för att komma med i spelet. Är han fågel eller fisk? Vi får kanske avvakta några matcher till innan vi vet. Ut i 56:e.

Inbytta:
9 Eman Markovic – (1) Kom in i stället för Gudjohnsen i 56:e min. Inte vän med bollen och hann med att bli varnad.
20 Daniel Eid – (1) kom in i stället för Ekpolo i 56:e min. Skapade inte mycket framåt, blev för mycket bolltittande defensivt.
17 Laorent Shabani – Kom in i stället för Agardius i 73:e min. Betygsätts inte, för kort speltid.
21 Dino Salihovic – Kom in i stället för Ortmark i 84:e min. Betygsätts inte, för kort speltid.

Mål: 1-0 Yakob(30)  2-0 Corneil(51)
Domare: Victor Wolf

Slutkommentarer

-IFK saknar helt självförtroende just nu, kanske bäst illustrerat av Tottes ständiga målsumpande.
-Hur länge ska vi behöva vänta på en ordinarie huvudtränare? Klubben har redan alltför många vakanser eller tillfördnade på ledande poster.
-Att vinna hörnstatistiken (8-7) har ingen betydelse när man utnyttjar dem så dåligt.
-Det känns som att alla lag man möter har dubbelt så stor vilja att vinna närkamper. Det var i stort sett bara Sigurdsson som kom ur närkamper med bollen i behåll.
-När ska det bli stopp på raset i tabellen? Till och med lagen under IFK i tabellen vinner ju matcher numera, så det finns inga livlinor, det är upp till IFK att börja prestera för att undvika en pinsam degradering.

Nästa match: Degerfors på Parken lördag 6 augusti 15.00

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2022-08-01 22:53:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås