Lagbanner
Platinumcars Arena, 2023-06-03 17:30

IFK Norrköping - Brommapojkarna
0 - 2

Betyg IFK-BP 0-2 Ineffektivt IFK förlorade igen
Tack för den här gången, Sigge!

Betyg IFK-BP 0-2 Ineffektivt IFK förlorade igen

Första halvlek såg ut som vanligt då motståndarna tilläts skapa tryck på IFK:s planhalva. Ingen blev förvånad att det också blev ett sent baklängesmål i slutet, det har blivit en otrevlig ”vana” som man måste jobba bort. Som vanligt var Sigge bäst i laget i hans sista hemmamatch för denna gång. Vi är tacksamma för den tid han spenderat i IFK och anar att det blir en tuff fortsättning av serien utan Sigge.

Spelarbetyg:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

1 Oscar Jansson – (1) Man kan inte påstå att Oscar äger straffområdet. Återigen släpper IFK till ett mål i close-range med Jansson som fastfrusen på mållinjen samt ett långskott som aldrig varit hans starka sida. Tveksam i flera situationer dessutom.

20 Daniel Eid – (Ut 81) (2) Som vanligt jobbar Daniel hårt, men har svårt att få till den sista avgörande passningen. Tekniken var inte heller den bästa för dagen.

4 Marco Lund – (3) Var bestämd i sina aktioner och får godkänt, har spelat upp sig betydligt jämfört med 2022.

2 Anton Eriksson – (3) Tog för sig bra i närspelet, men nära eget mål finns det brister. Varnad.

3 Marcus Baggesen  – (Ut 72) (3) Skapar ytor med hjälp av sin snabbhet.

7 Jacob Ortmark – (Ut 82) (3) Jobbade över stora ytor, för dagen fri från onödiga bolltapp men fick ändå inte mycket konstruktivt uträttat.

21 Jesper Ceesay – (Ut 61) (3) Gjorde det han skulle men inte mer. Trygg med bollen och bra på att vända spelet. Borde fått vara kvar matchen ut, det var de som var sämre.

10 Vito Hammershöy-Mistrati  – (1) Helt anonym i spelet, borde gjort det bättre när det gäller passningsspelet och målchanser han var inblandad i.

19 Viktor Lind – (Ut 72) (2) Bra i presspelet tack vare sin snabbhet. Offensivt har det inte stämt så bra senaste matcherna, men skottet i ribban var värt ett bättre öde.

5 Totte Nyman – (3) Tuff match för Totte, river och sliter, blir nerriven och nersparkad men var aldrig riktigt nära chanser, BP-försvaret hade koll på Totta.

8 Arnór Sigurdsson – (5) Hårt tagen hela matchen, men skapar ändå en hel del chanser, bl.a. en ribbträff på frispark. Varnad för filmning, mycket tveksamt domslut. Skadad på slutet, var det sista matchen för IFK denna gång? Matchens IFK-are i vanlig ordning.

Inbytta:
26 Kristoffer Khazeni - (In 61) (3) Bra fart, skapade en hel del när han kom in.
Spelade för kort tid för att betygsättas:
22 Andri Gudjohnsen (In 70), 18 Ari Skulason (In 82), 17 Laorent Shabani (In 81), Yahya Kalley (In 72)


IFK Norrköping – BP 0-2(0-0)
Mål: 0-1 Fritzon (49) 0-2 Cosic (90)
Domare: al Hakim
Publik: 7183

Slutkommentar:
-BP var länge det bättre laget, med försäsongsmatchen i minne borde IFK varit varnade, men historien upprepade sig trots att IFK ägde andra halvlek spelmässigt. Helt otroligt att bollen inte hittade målet trots kanonaden på slutet.
-Snart är IFK nere på den position som motsvarar spelet man visar upp
-Om man inte hittar en värdig ersättare till Sigge får vi nog bereda oss på en jobbig fortsättning av spelåret 2023.

Nästa match: Djurgården borta på Tele2 söndag 11 juni


 

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2023-06-03 22:09:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås