Lagbanner
Betyg IFK Norrköping – Falkenberg: 4-1

Betyg IFK Norrköping – Falkenberg: 4-1

IFK Norrköping fick en tung start efter att hamnat i underläge redan i andra minuten, mot ett Falkenberg som verkligen behövde tre poäng i bottenstriden. Gästerna imponerade till en början men fick se sig besegrade. Detta efter att Totte Nymans tre (!) straffmål i den första halvleken vände matchen.

IFK Norrköping hade inför den här matchen sju raka hemmamatcher utan vinst, medan Falkenberg hade sju raka bortamatcher utan vinst. För att lyckas bryta den negativa sviten så ställde IFK upp med den starkaste startelvan, vilket innebar att Fransson fick inleda på bänken.

Men matchen hann knappt börja innan Falkenberg och Chibuike skickade in 0-1, efter ett långt inkast som IFK inte lyckades få undan. Falkenberg såg stärkta ut av ledningsmålet och var nära på att utöka ledningen en stund senare, men stolpen räddade IFK den gången.
IFK skapade några halvchanser men Falkenberg hade börjat bättre. Så kom en period av 13 minuter då IFK vände matchen till 3-1! Samtliga mål kom på straff och alla tre sattes säkert av Totte Nyman. De två första var inte solklara även om det inte heller var helt fel att döma straff. Den tredje var däremot så tydlig och klumpig som det kan bli.

Den andra halvleken kan summeras som att IFK var klart bättre än Falkenberg som hade tappat det mesta. De slog bort massa passningar, orkade inte pressa och allmänt blottade sina svagheter. Det tillät IFK att få en enkel väg till seger med siffrorna 4-1 efter att inhopparen Ishaq fått nicka in sista målet.
Den sju matcher långa sviten utan vinst på hemmaplan var alltså bruten. Ändå känner jag mig lite missnöjd och då tänker jag på bristen av byten vid 4-1. Matchen var garanterat avgjord i 68:e och ändå dröjde det till 86:e innan Maic Sema och Manasse Kusu fick hoppa in. Linus Hallenius kvar på bänken matchen ut. Jättekul att Abdulrazaq Ishaq fick en halvtimmas spel, men varför inte lufta mer?


Betyg enligt skalan:
5=Landslagsklass
4= Mycket bra
3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd

Isak Pettersson 3
Hade inte mycket att göra på målet han släppte in. Får tacka sin stolpe, men stod i övrigt för en bra insats där han hade full koll på läget. Gjorde bland annat en fin räddning på Wedes långskott tidigt i den andra halvleken.

Linus Wahlqvist 2
Lämnade förvånansvärt mycket ytor omkring sig i den första halvleken, vilket blev bättre i den andra halvleken då Falkenberg inte höll upp sitt spel. Satte upp Sead i ett bra läge med en fin framspelning i första halvlek, men hade i övrigt inte mycket leverans i offensiven.

Filip Dagerstål 2
Såg inte alls säker ut med bollen under den första halvleken och stressades av Falkenberg. Spelade upp sig under den andra halvleken och kändes då stabil.

Henrik Castegren (ut 43) 2
Skapade straffen som gav 1-1 när han fick en knuff vid nicksituation. Blev utbytt strax innan halvtid på grund av skada som han fick när han blev nedsparkad av Gustaf Nilsson.

Lars Krogh Gerson 2
En väldigt anonym insats av Lars, men hade ändå bra koll defensivt. Samspelade bra med Sead och täckte upp när Sead gick framåt.

Eric Smith 3
Inledde matchen på mittfältet men tog steget ner när Castegren klev av. Smith gjorde det bra totalt sett och fungerade så pass bra i backlinjen att han får bäst betyg av de som spelade där.

Isak Bergmann Johannesson 2
Slog en del fina hörnor och några öppnande passningar. Men missade också en del enklare passningar och fick inte till sina egna avslut. Man vill så gärna se mer av Isak, men han stod för en okej insats.

Simon Thern (ut 86) 2
Inledde piggt och kom till några chanser tidigt i matchen när övriga laget stod och stampade. Saknade dock den där extra sekunden för att få det att klaffa. Höll tyvärr inte upp samma pigga initiativ hela matchen.

Jonathan Levi (ut 86) 2
Inledde matchen till höger i anfallet och klev in som central anfallare när Totte byttes ut. Fungerade helt okej i båda rollerna, men fick inte ut speciellt mycket slutprodukt. Skotten hade inte bästa skärpa.

Christoffer Nyman (ut 60) 3 Matchens IFKare
Satte tre straffmål, alla lika säkra när han väntade ut målvakten Noring och satte bollen i andra hörnet. Fick ett jätteläge tidigt i andra halvlek, men satte avslutet rakt på Noring. Löpte i vanlig ordning mycket i djupled trots att han var något hämmad av ett ömt knä.

Sead Haksabanovic 3
Hade någon bra målchans i den första halvleken innan han skapade straff nummer tre när han utmanade och gjorde bort sin försvarare. Noterade för en assist vid 4-1 genom en bra slagen hörna. Gjorde det svårt för sina motståndare i den andra halvleken och var ständigt ett hot vid omställningarna.

Inhoppare:

Alexander Fransson (in 43) 3
Även om det finns mer att önska så var Franssons inhopp en klar indikation på vad han kan. Slog flera fina öppnande passningar och visade upp styrka som bollhållare. Bra inhopp!

Abdulrazaq Ishaq (in 60) 3
Tog plats till höger i anfallstrion och bidrog med fart och hög press. Blev målskytt till 4-1 på hörna när han väldigt snyggt tog sig fram omarkerad och nickade in bollen. Även Ishaq stod för ett piggt inhopp!

Maic Sema (in 86)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Manasse Kusu (in 86)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jonathan Hanell Didriksson2020-11-23 22:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås