Lagbanner
Platinumcars Arena, 2024-05-12 14:00

IFK Norrköping - Hammarby
1 - 2

Betygen efter en uddamålstorsk som svider

Betygen efter en uddamålstorsk som svider

Söndagseftermiddagen på Parken hade förutsättningar för att bli en symfoni i dur. Förstklassig uppslutning och solsken. IFK inledde piggt och pressade högt medan Bajen uppträdde vilset på plasten. Det tidiga övertaget konverterades dock aldrig till heta chanser. Att Watson halkade vid sämsta tänkbara tillfälle och att en offsidestående Llinares satte en turvolley var dråpligheter som kostade tre poäng. Dur blev till moll och ett nytt bittert nederlag lades till handlingarna. Här följer betygen!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

Oscar Jansson 3
Hamnade lite snett på 1-2-målet, utan att han nödvändigtvis kan lastas för det. Det tänkta volleyinlägget som träffade skenbenet på Marc Llinares förbrukade hela dennes saldo hos Fru Fortuna. Höll därefter hoppet vid liv. 

Kevin Höög Jansson 3
Syntes inte till särskilt mycket under de första 80 minuterna, vilket är ett ganska gott betyg. Ingen superinsats som spelfördelare i slutskedet, men KHJ går inte att lasta för den sura förlusten.

Max Watson 3
Tappade olyckligt fotfästet på 0-1. Gick bort sig vid ytterligare något tillfälle i första. Spelade upp sig efterhand och vann ett par viktiga närkamper. Svag trea.

Anton Eriksson 2
Trivdes bättre till höger i backlinjen, där han tog initiativ och försökte bära bollen framåt. Ibland fungerade det. Andra gånger var det en fingerspets från att kosta ett bakåtmål. Behöver värdera risker bättre.

Yahya Kalley (ut 56) 4
Fick det att se ut som att hammarbyarna hade cement i skorna och briljerade med snabbheten i bägge riktningar. Kom till både inspel och avslut. Vred sig i plågor när han byttes ut tidigt i den andra halvleken. Förhoppningsvis bara en smäll. Hinner på en knapp timme visa tillräckligt för att bli Matchens IFK:are.

Joseph Ceesay (ut 66) 2
Har fortsatt svårt att konvertera hastigheten till någonting av värde. Frispark eller hörna känns som det bästa utfallet när Ceesay sätter fart. Utbytt med vad som såg ut som en dragen baksida. Hinner han tillbaka innan lånet går ut?

Ismet Lushaku (ut 88) 3
Kladdade lite för mycket på bollen vid något tillfälle. Kombinerade annars teknik, förnuft och en fin passningsfot. Central i IFK:s anfallsuppbyggnad. Utbytt med kramp.

Isak Ssewankambo (ut 66) 3
Stod för en habil insats på det centrala fältet utan att sticka ut. I duellspelet har Ssewankambo mer att ge. Styrkan finns där. Lugnet med boll betydde mycket i uppspelsfasen.

Arnór Traustason 3
Oerhört involverad i den första halvleken. Stundom föll Trasten djupt och slår genomskärare. Stundom var det han som tog löpningarna. Löpte vidare när andra parkerade. Nosade på en fyra. 

Totte Nyman 3
Dominant som uppspelspunkt, men svag framför mål där han var tätt bevakad av Bajens backar. När Totte väl kom loss renderade skottförsöket blott i ett hål i luften. Långa sista 15 när orken tröt. 

Tim Prica 3
Smart frispark på första ytan som rann förbi samtliga och in vid bortre stolpen. Utöver ett skott som tvingade Dovin till en fin parad var han tämligen anonym i övrigt. Målet räcker precis till ett godkänt betyg.

Inhoppare: 
Marcus Baggesen (in 56) 1
Inledde lika skakigt som mot AIK. Inläggen håller inte måttet. Självförtroende saknas, vilket gör skadan på Kalley extra kännbar.
Carl Björk (in 66) 2
Var pigg direkt från start i inhoppet och kom runt på sin kant flera gånger. Mattades snabbt. 
Jesper Ceesay (in 66) 2
Skyddade boll och spelade enkelt, men hade behövt vinna fler dueller.
Vito Hammershøy-Mistrati
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Amadeus Sögaard
Isak Andri Sigurgeirsson
Dino Salihovic
Laurent Shabani

Andreas Alm 2
En taktiskt bra första halvlek. Kunde givetvis inte påverka att krampkänningarna avlöste varandra, men jag har svårt att se hur en pigg Sigurgeirsson eller Shabani skulle göra det sämre än en stationerad Prica. Ansatsen till slutforcering var obefintlig.

IFK Norrköping - Hammarby IF 1-2 (1-1)
Första halvlek: 0-1 Denis Gül (16’), 1-1 Tim Prica (34’)
Andra halvlek: 1-2 Marc Llinares (74’)
Skott: 15-13 
Skott på mål: 5-6
Hörnor: 7-4
Varningar Norrköping: Yahya Kalley, Arnór Traustason
Varningar Hammarby: Tesfaldet Tekie, Shaquille Pinas
Publik: 13 356
Domare: Richard Sundell

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-05-12 18:11:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås