Lagbanner
Eleda Stadion, 2024-08-17 15:00

Malmö FF - IFK Norrköping
2 - 1

Betygen efter ett tappert försök i Malmö
Ísak Andri kan det här med att näta på MFF.

Betygen efter ett tappert försök i Malmö

Trots Alms yttrande inför avspark var lördagseftermiddagen ett ypperligt tillfälle att ställas mot serieledarna. Europaspelet hade tagit på krafterna och Malmö gjorde åtta förändringar i startelvan. IFK ställde sig djupt ned på egen planhalva och för det mesta bekväma ut. Nymans återkomst och Khazenis briljans borgade för skapandet av heta lägen när matchen stod och vägde. Att dessa vaskades gör 1-2-förlusten extra sur, trots att prestationen var klart godkänd. Här kommer spelarbetygen!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 2
Tog länge det han skulle och gjorde det med bravur. Beslutade sig för att lämna sin linje i samband med 1-2-målet. Ingripandet blev ödesdigert och Mitov Nilsson kan inte kvittera ut ett godkänt betyg, men jag skulle inte sträcka mig så långt som att säga att det var en tavla. 

Dino Salihovic (ut 90) 2
Taha Ali är antagligen bäst i serien på att utmana en-mot-en. Det var dock inte första gången som Salihovic hamnade på efterkälken mot en speedig ytter. Det blev bättre när Ali tröttnade i den andra halvleken, men sekvensvis blir det lite väl tydligt att Dino inte är någon skolad högerback.

Anton Eriksson 3
När IFK stod lågt och Malmö rullade boll utanför boxen syntes mittbacksparet inte alltför mycket. Eriksson var stabil med bollen och de positiva följderna av kontinuerlig speltid går redan att skönja. 

Max Watson 3
Är trots allt backlinjens general och kanske kunde ha varit något mer aggressiv i vissa ageranden, istället för att bara falla. Med det sagt är Watsons höga lägstanivå en av grundbultarna i IFK:s defensiva förbättring. 

Yahya Kalley 2
Hade liksom Dino en tendens att vilja driva bollen inåt i planen, något som inte var nytt för denna kamp. Dessvärre tycks strövandet ofta vara planlöst och att tappa boll runt mittcirkeln är en mardröm. Defensivt OK frånsett den korta sekvens där han sänkte Botheim i straffområdet och drog på sig en frispark i ett livsfarligt läge.

Ismet Lushaku (ut 90) 3
MFF pressade hårt. Ofta hade Snoka svårt att komma loss, men när de gjorde det uppenbarade sig stora ytor. Med sina kvaliteter i kombinationsspelet hanterade Ismet de framstormande, ljusblåa gubbarna med stort självförtroende. Någon enstaka gång låg det honom i fatet. Godkänd.

Arnor Traustason 3
Sprang i vanlig ordning mest av samtliga gulgröna på Eleda Stadion. Stod för ett par förlösande rensningar när Peking blev tillbakatryckta i den andra halvleken. Trasten har för det mesta skämt bort oss med en konsekvent hög nivå. Här var han aningen mer anonym och brände dessutom ett toppenläge.

Moutaz Neffati (ut 90) 3
Hageby-killen gör mer eller mindre samma intryck varje match. Han jobbar stenhårt och ger alltid 100 procent i duellerna. Med boll finns saker att jobba på, men redan i nuvarande förpackning är Neffati en habil allsvensk ytter som tillför tonvis med energi. Stark trea.

Kristoffer Khazeni (ut 76) 4
Efter ett par inhopp där Khazeni inte riktigt lyckats komma in i matcherna fick vi äntligen se eleganten briljera. Nyttjade ytorna framför MFF:s backlinje utmärkt och tog sig även runt densamma vid ett par tillfällen. Spelade fram till målet och hade en ypperlig möjlighet att göra 2-1. Matchens IFK:are.

Ísak Andri Sigurgeirsson (ut 76) 3
Spelintelligensen finns där. Bevisligen målsinnet också. Tempot lyser däremot med sin frånvaro och utöver den påpassliga 1-0-kassen var Sigurgeirsson svag fram till att han byttes ut. Tack vare det kyliga avslutet i Friedrichs högre hörn når islänningen upp till en trea.

Totte Nyman 3
Som så många gånger förut en gigant i det felvända spelet. Tryckte ned backlinjen och vann dueller på egen hand. Dessvärre skedde det aldrig när bollen var vid Nymans fötter.

Inhoppare:
Laorent Shabani (in 76)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Tim Prica (in 76)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Jesper Ceesay (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Kevin Höög Jansson (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Ture Sandberg (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Amadeus Sögaard
Marcus Baggesen
Vito Hammershöy-Mistrati

Andreas Alm 3
Taktiskt valde Alm rätt approach från start. På det hela taget stod det låga IFK-blocket upp med den äran och sett till heta målchanser är det frågan om det inte var knapp fördel Peking. Timingen på det initiala dubbelbytet har jag inga problem med. Att det dröjde till matchminut 90 innan resten av bytena genomfördes kändes däremot i längsta laget. Hängde upp sig vid den uteblivna avblåsningen i upprinnelsen till kvitteringsmålet. Ja, Aganovic skulle nog ha brutit spelet när Khazeni fick en smäll mot huvudet. Men de verkliga problemen fanns i lagets passiva försvarsagerande vid målet och i oskärpan när möjligheterna uppenbarade sig efter paus.

Malmö FF - IFK Norrköping 2-1 (1-1)
Första halvlek: 0-1 Ísak Andri Sigurgeirsson (20’), 1-1 Anders Christiansen (30’)
Andra halvlek: 2-1 Lasse Berg Johnsen (78’)
Skott: 14-10
Skott på mål: 6-4
Hörnor: 7-2
Varningar MFF: Lasse Berg Johnsen
Varningar Norrköping: -
Domare: Adi Aganovic. 
Publik: 19 758

 

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-08-17 18:56:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås