Lagbanner
Betygen efter IFK:s vinst mot Örebro

Betygen efter IFK:s vinst mot Örebro

IFK Norrköping gjorde inte sin bästa match, men växte ju mer matchen gick och över 90 minuter var man ändå mycket bättre än Örebro, vilket resulterade i 3-0! IFK har en helt annan tyngd och kvalitet jämfört med ÖSK, vilket blev avgörande. Bland annat har IFK en målvakt och skyttekung som verkligen levererade på hög nivå!

Betyg enligt skalan:
5=Landslagsklass
4= Mycket bra
3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd

Oscar Jansson 4 – Matchens IFKare!
Stod för en handfull riktigt svettiga räddningar, både på distansskott, nick och avslut från nära håll! Var i det närmaste felfri, förutom ett litet frågetecken vid en räddning i början av matchen men den situationen löste sig ju också. Matchen hade absolut kunna tagit en annan riktning om det inte varit för Oscars räddningar.

Linus Wahlqvist 3
Får man assist vid självmål? Hur som helst så löpte Linus bra och hans inspel var så svårt att försvara sig mot att det resulterade i 1-0 via försvarare i ÖSK. Bidrog med fina inlägg och var säker i defensiven matchen igenom.

Henrik Castegren 3
Säker och trygg som den centrala mittbacken, vilket såg ut att sprida sig till övriga laget. Som pricken över i så fick Castegren bli målskytt när han satte en fin nick från ett trångt läge på hörna.

Marco Lund 2
Stabil match och hade allt som oftast koll i defensiven. Inte lika matchavgörande som de två andra mittbackarna, men helt klart en godkänd insats.

Abdulrazaq Ishaq 2
Var nära att bli målskytt i slutet men skottet gick utanför. Löpte på bra som vanligt och utmanade, men kom inte till de hetaste chanserna.

Alexander Fransson 3
Viktig på mitten där han tog en defensiv kamp på ett bra sätt, även om det fanns en del svårigheter för IFK att få kontroll på mittfältet delar av matchen. Bidrog inte jättemycket i den sista offensiva tredjedelen, men där låg inte fokus idag.

Kristoffer Khazeni (ut 61) 3
Bjöd på ett par jättefina aktioner när han tog sig fram med boll, men där även sista touchen inte blev den bästa. Borde kunnat fått ut något mer och hade ett bra läge för att bli målskytt.

Viktor Agardius (ut 90) 2
En stabil insats där man fick ungefär vad man förväntade sig av Viktor. Saknade offensiv spets för att verkligen hota i offensiven, men spelade enkelt och var spelbar vilket är precis vad man kan begära.

Jonathan Levi 3
Det tog ett tag innan Levi fick igång sina egna avslut, så han värmde upp med en fin öppnande passning till Wahlqvist innan 1-0. Därefter hotade han även med sina skott innan hörnan till 3-0 gjorde att Levi noterades för en assist. Iblandad i mycket bra offensivt!

Totte Nyman (ut 22) -
Skadad i en situation när han var nära på att komma igenom i straffområdet. Oturen förföljer verkligen Totte när det kommer till skador och vi hoppas att denna skada är lindrig.

Samuel Adegbenro (ut 89) 4
Den leende målkungen var som vanligt en fröjd att se och ett ständigt hot! Såg så överlägsen ut när han utmanade och gick förbi försvarare gång på gång. Tvingade ÖSK till att ta många frispakar. Satte det viktiga 2-0 från ett läge som inte var det enklaste att avsluta från, men visade varför han leder skytteligan.

Inhoppare:

Carl Björk (in 22) 2

Löpte i vanlig ordning mycket och bra, vilket skapade ytor för andra. Hans bästa chans kom när han fick ett slumpartat läge i den första halvleken, men fick inte ordentlig träff på bollen.

Ari Skulason (in 61) 2
Var nära att bli målskytt i sin första bollträff men han var trängd och kunde inte göra annat än att stöta bollen på mål. En helt okej insats i övrigt och det kändes tryggt med Ari på mitten som säkrade upp lite extra.

Maic Sema (in 89)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Theo Rask (in 90)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Jonathan Hanell Didriksson2021-09-19 17:50:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås