Lagbanner

Betygen efter IK Sirius - IFK Norrköping onsdagen den 22 september 2021 på Studenternas i Uppsala

Min teori om att de sämre resultaten mot de lag vi borde vinna mot sitter i väggarna på Parken stärks av Norlings kommentar att han inte har en aning om varför de kommer.. Det betyder inte att dessa matcher inte bara dyker upp hemma utan att de även kan dyka upp på bortaplan. En typisk sådan match var utskåpningen på Studenternas förra året då IFK gått som tåget men spårade ur totalt på Uppsala central! Nu kan vi glömma den matchen och se framför oss en spännande höst.

Nu behöver varken Norling eller jag bekymra oss om vad som eventuellt sitter i Parkens väggar. Nu fick vi revansch för förra årets tvärstopp mot Sirius. Kan den här roliga matchen göra att vi istället kommer igång på allvar inför höstspurten. Hela laget gjorde en strålande insats idag, förutom de första 20 minuterna. Det är inte ofta jag fått se en sådan snabb vändning inom 5 minuter och Sirius hängde inte rktigt med. Idag var det roligt att sätta betyg, GRATTIS IFK!

Betyg enligt skalan:
5=Landslagsklass
4= Mycket bra
3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd

Oscar Jansson 3  
Gjorde som vanligt vad han skulle. Första målet i krysset är svårt att nå och andra målet i slutsekunderna var nog snarare en markeringsmiss.

Linus Wahlqvist 4
Gör en mycket bra match och är nu stabil bakåt och har även blivit ett offensivt vapen. Firma Wahlqvist & Ishaq går bra ihop nu.Dessutom gjorde han ett mycket effektivt mål, det såg nästan ut som om han fått lite smuts på skon som han ville göra sig av med in i målet. Riktigt avigt och snyggt! Det andra målet gjordes oxå lite avigt, var det en klack till? Lite Zlatanbeteende i så fall.

Henrik Castegren
Blir stabilare och stabilare bakåt och håller på att ta Rasmus nickroll framåt, vilket inte betyder lite.

Marco Lund 3
Gör oxå en stabil match, även om ett gult kort i minut 1 kanske är lite väl tidigt. Men lhåller sig inom ramarna resten av matchen och avskräcker nog många anfallare genom sin blotta närhet.

Abdulrazaq Ishaq 3
Visade upp ett betydligt bättre försvarsspel idag och är som vanligt tung att stoppa framåt.

Alexander Fransson 3
Hade det tungt i början tillsammans med hela laget, men spelade upp sig och blev en kugge i laget som vanligt.

Kristoffer Khazeni (ut 75) 4 - Matchens lirare
Fick nu göra sitt första mål som han och vi gått och längtat efter! Och hur han gör det! Maradonaklass, får bollen på egen planhalva och sätter kurs på Sirius mål direkt och ingen kommer ifatt honom. Sedan får han , nästan på handbollsmaner, hjälp av Björk att screena bort den sista försvararen innan han kommer helt fri och behärskat och lugnt med en säker bredsida förpassar bollen i mål! Dessutom är han med sin storlek och viljan att alltid komma fram en bra murbräcka för laget. Ska vi hoppas att det lossnar ordentligt för honom nu!

Ari Skulason 3
Börjar bli en ny Krogh Gerson som klarar av att spela på många platser och tillhör gänget som arbetar lite i skymundan som en otroligt bra lagspelare.

Jonathan Levi 4
När Levi är på humör då vinner IFK. Han är löpvillig, ibland verkar det som han springer lekfullt lätt och verkar säga "kom och ta mig om ni kan!" Det har blivit bättre hörnor när han har tagit hand om dem, för att inte tala om frisparkarna.Det blev väl nästan tre assist idag.

Carl Björk 4
Är en otroligt bra ersättare för Totte. Lite samma spelartyp, springer gärna, stångas gärna och befinner sig på rätt plats så att det blev mål idag igen är ingen överraskning.

Samuel Adegbenro ut 85) 3 
Var inte riktigt lika svårstoppad som han brukar vara, men jag tror han hade stark bevakning på sig. Han gjorde ju ett extremt fint genombrott och matchens mål, trodde både vi och domaren innan linjemannen hade sett att bollen tog på armen. Från det vi såg på skärmen så är det inte möjligt att säga att bollen inte tog på armen. Hursomhelst var hela uppspelet och skottet en uppvisning i den högre skolan.

Inhoppare:

Maic Sema (in 75) spelade för kort tid för att bedömas
Christoffer Telo (in 85) spelade för kort tid för att bedömas
Dino Salihovic (in 88) spelade för kort tid för att bedömas

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-09-22 23:20:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås