Platinumcars Arena, 2021-12-04 15:00

IFK Norrköping - IFK Göteborg
1 - 2

Betygen i säsongsavslutningen
Jonathan Levi (vänster) och Samuel Adegbenro (höger) försökte sig på en straffluring vid ställning 1-1. Målet dömdes bort.

Gratis 0–1 till Blåvitt och därefter en bortkastad straffspark. Cirkusen i Degerfors fortsatte på hemmaplan i säsongsavslutningen. Här är betygen efter 1-2 mot Blåvitt.

JANSSON 3
Bra räddning på Erlingmarks första skott. Sedan en ännu bättre räddning på ett till Erlingmarkläge. Båda räddningarna från bara någon meters avstånd. Kom ut snabbt och gjorde sig stor med självförtroende. Kan inte klandras för de insläppta målen.

*

WAHLQVIST 4
Tillsammans med Ishaq lagets bästa spelare. Vasst avslut i stolpen, satt nästan i krysset. Väldigt viktig för anfallsspelet och pålitlig bakåt.

LUND (ut 90’) 2
Bjöd på 0–1. Behöver några insatser som kan ge honom självförtroende. Ofta inblandad när Blåvitt skapade målchanser och förlorade nickduellen när Vilar nickade 1–2.

RASK 2
Fyllde på i djupled, tog sina löpningar och försökte vara lika delaktig i offensiven som Linus. Men Motalasonen har fortfarande en del att utveckla offensivt. Inte så konstigt. Godkänd insats.

*

TELO (ut 71’) 3
Delaktig offensivt på högerkanten och kombinerade fint med Linus, Ishaq och Levi – framför allt i första halvlek. Tyvärr resulterade inte högerkantsspelet i poäng och utbytt efter 70 minuter.

FRANSSON 3
Fint inlägg på Nyman som borde blivit assist. Gjorde det man kan förvänta sig av honom i en sådan här match. Mer än godkänd men utan att glänsa.

ISHAQ 4 Matchens IFK:are
Använde sin snabbhet i båda riktningar. Jobbade hem och vann boll med rivighet och ettrighet. Drev med boll förbi sina motståndare och vann mark. Stod för rörelse och kreativitet i passningsspelet. Bra matchen igenom.

BJÖRK 3
Blivit riktigt dribblingsstark. Fantastiskt inlägg på assisten. Inledde flera anfall med att göra sin gubbe och avslutade ett anfall med att vinna en straff.

*

LEVI 1
Lyckades inte kalibrera in vänsterfoten idag. Berodde det på kylan? Fick aldrig riktigt till det i matchen. Lallade bort ledningsmålet genom att på straff försöka passa bollen till Adegbenro. Oavsett om Kristoffer Karlsson gjorde rätt eller fel i att döma bort målet ser det bedrövligt ut när det inte blir mål. Inget att testa vid 1–1.

NYMAN (K) 3
Superläge i första som borde blivit mål. Fick tack vare fin rörelse och god mottagning en andra chans vilket resulterade i mål. Kan inte klandras för förlusten.

ADEGBENRO 2
Osynlig i första halvlek. Gestikulerade till sig gult kort i en situation där jag faktiskt köper att han inte fick frisparken med sig. Gjorde det lite för svårt för sig idag. Det gick inte vägen när han skulle dribbla igenom två försvarare på samma gång, vilket han förbluffande ofta lyckas med annars.

*

GURFINKEL (in 71’) 2
Kom in motiverad att göra ett avtryck och visade att han inte gett upp kampen om att förtjäna speltid.

SEMA (in 90’) -

*

HEMMAPUBLIKEN 3
De (få?) som tagit sig till Parken kämpade på i 90+tillägg trots att laget länge låg under och inte visade tendenser till att vända matchen. Utmanades av ett rätt starkt bortafölje.