Lagbanner
Varberg Energi Arena, 2020-10-18 17:30

Varbergs BoIS - IFK Norrköping

Blir det samma lag som mot Gottne?
Vi vill se mera av denna glädje!

Blir det samma lag som mot Gottne?

Fån Gottne till Varberg, nära 100 mil och drygt 50 millar till i bagaget. Kan IFK ta sig samman och vinna en svår bortamatch mot överraskningen och nykomlingen på deras erkänt tungspelade gräsmatta på Varberg Energi Arena?Påskberge?

Som supporter slits jag mellan att se mitt IFK överleva samtidigt som jag gärna ser bra fotboll.
När vi blir av med många spelare som piggat upp mig under året känns det lite trist för tillfället! Jag har väl hamnat i en liknande svacka av hopplöshet som drabbade laget tidigare i år. Men trots det är det 7 matcher kvar att genomföra. Kan laget komma tillbaka, så borde jag också klara det.
Men jag har förstått nu, att bänkas våra bästa spelare så är det ett tecken på försäljning, det har gällt både Rasmus, Pontus och (Toker vem nu det kan vara).
Jag undrar också vilka tankar som de senaste övergångarna sätter i huvudet på spelarna? Kan dom så kan jag? eller varför kan inte jag?, men det är väl IFKs affärsidé att utveckla spelare och sälja dem (dyrt?). Nu är det så att försäljningen går så mycket snabbare än utvecklingen så vad kan vi förvänta oss på söndag?
 
Varberg?
En ny klubb i Allsvenskan som redan avancerat upp till 47:e plats, av 67, i Maratontabellen, det är bara Umeå FC som mäktat med flera poäng på sin enda säsong och det är ju inte omöjligt att Varberg tar fler än deras 30 poäng innan året är slut. Det finns ju dock några lag, typ, Elfsborg och Öster som tagit fler poäng och t.o.m. vunnit Allsvenskan direkt när de kommit upp!

På samma sätt som IFK, upp som en sol, ner som en pannkaka? Senast blev de utslagna av division 1-laget Oskarshamns AIK i Svenska Cupen på straffar. Deras supportrar är oroliga för att de ska drabbas av nedflyttningsspöket och tycker att den tidigare hyllade tränaren Joakim Persson börjar tappa fokus. Själv säger Persson att de ska vara nöjda så här långt och att de ligger bättre till än vad man trott. Men det betyder inte att de kan slå sig till ro och vara nöjda med 30 poäng. På samma sätt som Jens beklagar han den låga domarnivån i årets Allsvenska.
 
Tidigare lagkaptenen Jesper Modig är tillbaka mot IFK, men backklippan Jon Birkfeldt är avstängd efter fyra gula kort. Han har spelat alla matcher utom en och gjort 3 mål. Kan det vara en möjlighet för IFKs potentiella målgörare. Även mittfältaren Luke Le Roux är inte uttagningsbar p.g.a. skada.

Målfarligast har Astrit Selmani, 8 mål, och Gustaf Norlin, 5 mål, varit. Av målvakterna har Stojan Lukic spelat 14 matcher, och August Strömberg 9 matcher.

Jocke person säger också att på hemmaplan med deras tunga gräsmatta, är det alltid tufft att möta dem.

Dessutom ger lag från orter på västkusten mig dåliga vibbar, säg Helsingborg, Halmstad, Ljungskile, Tvååker…och jag darrar betänkligt.
 
Vad händer med IFK? Ett nytt lag? Nja, Jens är väl inte direkt känd för att göra några stora förändringar, så laget på söndag, kan jag tänka mig så här, med reservation för IBJs karantän och bänken!
Ej uttagbara: Blomqvist, Thern, IBJ?

Isak
Linus Dagerstål Castegren Gerson
Kusu, Smith Alle Haksa
Levi Totte
Bänk: Binaku, Ishaq, Sema, Telo, Khazeni, Rask, Julle
 
Hur är det med formen hos lagen? (med dagens statistik!) Såg förresten att IFK börjat publicera statistik på hemsidan i samband med sin Inför mot Varberg)-notis! 

Tabellen efter de senaste 5 matcherna i Allsvenskan ser ut så här:
IFK                FVOVO        5  2  2  1  8-6  8                 
VBOIS          FOFFV         5  1  1  3  5-9  4

Det märks på målvaktsstatistiken att Varberg och IFK har diametralt olika åsikter hur anfall ska sättas igång. Isak gör 9 långa passningar medan Stojan gör 14, 55% fler. Däremot gör Isak 17 korta passningar mot 3 för Stojan, 360% fler för Isak. Dessutom har Stojan nästan 70% träffsäkerhet på de långa passningarna mot ca 60% för Isak. Jag trodde att Isak var skapligt träffsäker, men Stojan är bättre! Vad som sedan händer med anfallen är dock svårare att uttala sig om genom statistiken. På de korta passningarna är dock Isak lite bättre, 99% mot Stojans 94%.

Vad beträffar IFKs bollrullande på egen planhalva så ar jag börjat undersöka förhållandet och från de senaste 12 matcherna har 53% av passningarna skett på egen planhalva.       
  
Så vad säger då allt detta om morgondagen?
Med tanke på alla händelser hos IFK så misstänker att det kan vara svårt att prestera på topp mot ett Varberg som gärna räddar sitt kontrakt genom att åtminstone vinna på hemmaplan. De har ju också sluppit spelare på olika uppdrag och inte blivit av med spelare förutom avstängningar och skador. Så dessvärre misstänker jag att det blir svårt att vinna för IFK imorgon. Ingen blir dock gladare än jag om jag har fel!
Var: Varberg Energi Arena
När: Söndag 18 oktober 2020 17.30
Hur: Helst en övertygande seger för IFK som säger att laget är viktigare än de enskilda spelarna som försvunnit!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-10-18 09:50:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås