Lagbanner
Bollen är fyrkantig eller tärningen är kastad?
Bollen är fyrkantig eller tärningen är inte kastad......ännu!

Bollen är fyrkantig eller tärningen är kastad?

Sista matchen på träningslägret blev inte riktigt vad jag förväntat mig. Istället för att vara normalt rund verkade bollen vara rätt fyrkantig, då inget riktigt gick som planerat. Nu är det bara tre träningsmatcher kvar tills tärningen ska kastas och årets triumffärd över Strömmen ska starta!

Startelvan såg både intressant och spännande ut på papperet. Men verkligheten blev helt annorlunda. Vad jag kan se är det då bara Dagerstål, Alle, Oliver, Khazeni, öch Felix som inte fått någon speltid under lägret. De tre första har jag sett att de är skadade, Felix är kanske naturligt, men Khazeni är jag lite undrande över, är han också skadad? 
 
Laguppställning:

Julle

Álvares
Castegren     (ut 46 Kusu in)
Lauritsen
Binaku          (ut 76 Dino in)

Gerson
Isisak
Sema           (ut  58 Thern in)

Pontus         (ut 46 Levi in, ut 76 Lindahl in)
Totte            (ut 37 Björk in)            
Sead

Som sagt, det är fortfarande träningsmatcher även om ordet CUP gör det lite mer utmanande och spännande.

Jag kommer avsiktligt att vara lika tråkig som matchen och inte kommentera den i detalj utan ge er mina upplevelser. 

Jag konstaterar att vi har en fullgod ersättare till Isak  i Julle. Han fick inte mycket hjälp vid målen och gjorde vad han skulle under resten av matchen. Jag hörde igår att FC Köpenhamns tränare varit och studerat IFKs målvaktsträning dagen efter matchen. Jag förstår att de var imponerade,  men hoppas att det inte innebär att vi förlorar någon av de medverkande på kort sikt!

Kul och intressant att Álvares fick spela hela matchen och han visade upp kvaliteer som jag hoppas vi få se mer av. Han och Gerson var de som  jag tyckte stod upp mot det tuffa norska spelet bäst.

Nästa positiva upplevelse var Binaku, även om han kom på mellanhand vid första målet. Men det var en riktigt fin passning och löpning av norrmännen. Kan nog bli konkurrens på vänsterbackspositionen under året.

Gerson är på väg att bli IFKs bad boy i positiv bemärkelse, ålderman som han är. Kan nog bli en härförare som Ante om han får lite hjälp runt omkring sig och får en fast position.

Isisak såg blekare ut än tidigare, enligt spelarna en av de som nämns ha bäst kondition i truppen, men mycket speltid kanske blir allra tyngst för de yngsta killarna?

Mittfältet kom återigen på mellanhand så anfallet blev ytterst ofarligt. Varken Sema eller Thern lyckades få tag på bollen och skapa några lägen för anfallarna. Totte sprang och skadades, får jag säga i vanlig ordning?  Dessbättre är Calle Björk en bra ersättare OCH målgörare. Pontus fick inte visa det han kan, behövs nog lite tid innan han är tillbaka i den fina form han tidigare visat prov på.
Levi kom in och försvann ut, behöver nog fler träningar och matcher innan han kan göra rätt för sig i den nya miljön. Han visade dock kvaliteer då han gick in och dundrade in första straffen mot FCK, utan prut, imponerande!

Dino och Jacke, som nu fick uppträda i Alfons tröja, spelade för kort tid för att jag skulle få någon uppfattning. Till slut då Sead, han verkade igår som om han kom från en annan planet, springer nog mest på plan. Han måste vara otroligt svår att få grepp om för motståndarna, när han dyker upp mer eller mindre överallt på planen. Men man behöver vara fler än en om man ska leka och ha riktigt kul. Detta hade han förra året med både Skrabb och Gudi! Vem ska bli hans nya lekkamrat i år?

Resan fortsätter, nästa stopp Parken och isländska Breidablick. NT är justa och sänder även den matchen, så vi i förskingringen också kan fortsätta vara med på resan!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-02-08 14:05:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås