Lagbanner
Dansk försvarare klar för IFK Norrköping
Kommer Lauritsen bli en publikfavorit i Norrköping också?

Dansk försvarare klar för IFK Norrköping

Har ni hört om namnet Rasmus Lauritsen? Det är nämligen namnet på IFK Norrköpings senaste nyförvärv som ska ingå i lagets försvar.

Den 22-åriga dansken växte upp i danska byn Brande som har en befolkning på lite över 7000 medborgare. Ungdomsåren spenderades därför i Brande IF, sedan vidare till Herning Fremad och slutligen till Midtjylland där genombrottet kom.

Rasmus Lauritsen beskrivs som en traditionell mittback som är duktig på fastasituationer.
– Jag är bra på att försvara men kan också spela fotboll. Jag är också bra på huvudet och har lyckats göra ett par mål på fasta situationer men jag visar hellre vad jag kan på planen än pratar om det, säger Lauritsen till IFK:s hemsida.

2015 debuterade han som 19-åring i danska Superligan genom att hoppa in mot Esbjerg. Innan han nu skrev på för IFK Norrköping har Lauritsenn hunnit representera Div.1-laget Skive IK och Vejle Boldklub. I Velje var han med och förde upp laget till Superligan och blev lite av en publikfavorit.

Enligt uppgifter som har florerat i bland annat Sportbladet, kommer Lauritsen att skriva på ett treårsavtal med IFK Norrköping där han får sällskap av en annan dansk spelare, Kasper Larsen. I samma uppgifter står det att Peking ska ha betalat ungefär tre miljoner kronor till Velje för att köpa loss spelaren.

Med Rasmus ny i truppen betyder det att IFK Norrköpings trupp består av 28 spelare, och innan fönstret stänger lär vi nog se en och en annan förändring.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2019-02-11 10:59:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås