Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-05-02 19:00

IFK Norrköping - IFK Värnamo

Den förlorade sonen kommer på besök!
Vem håller Stefan på nu för tiden?

Den förlorade sonen kommer på besök!

IFK Värnamo blir den nionde IFK-föreningen som spelar i Allsvenskan. Betyder det att det blir svårare att behålla platsen som bästa IFK-förening i Allsvenskan, eller är det risk att IFK t.o.m. blir den sämsta i år?

Av tradition brukar det inte vara lätt för IFK att möta nykomlingat i Allsvenskan varken hemma eller borta. Inte blir det lättare när de har en tränare som tränat IFK längre än Norling! Dessutom en spelare i form av Hampus Näsström som inte fick något kontrakt med IFK utan stack till Värnamo istället. Sådant brukar inte heller båda gott. Det blir nog lite katt och råttalek, där jag inte är säker på vem som kommer vara katt.

Nu har ju Norling visat att han kan rätta mun efter matsäcken och gjrde ett strålande jobb borta mot Kalmar. Så jag hoppas att han har några fler taktiska ideér i rockärmen mot Värnamo.

Värnamo har taggat upp inför Allsvenskan på följande vis:

Nyförvärv:
Backar: Evaldo Netinho från Grêmio Esportivo Brasil, Hampus Näsström från Sylvia och Robin Tihi på lån från AIK.
Mittfältare: Jesper Dickman från FC Nordsjælland, Nils Wallenberg från Brommapojkarna och Moonga Simba på lån från Brann.
Anfallare: Haris Avdiu från Angered, Victor Andersson från Onsala, Marcus Antonsson från Malmö och Johnbosco Samuel Kalu från Räppe.

Förluster:
Backar: Hugo Andersson till Malmö efter lån, Hugo Leonardo da Silva Moreira till Anápolis FC och  Kevin Simola, utan adress.
Mittfältare: Oscar Uddenäs till Häcken, Robin Dzabic till Landskrona, Albin Sundgren,  Benjamin Hajdari, Noa Lingeskog, Joel Stevens och Isse Ismail utan adresser.
Anfallare:  Alhassan Crespo Kamara, slutat.  

Värnamo kan bli svårslagna på sin hemmaplan och de har gjort starka matcher både mot Malmo och Blåvitt.

De förväntar sig stordåd av den förväntade skytteligavinnaren Marcus Antonsson som hittills i år gjort 3 mål i cup och Allsvenska. Själv tror Antonsson att Värnamos spel, a la Kim Helleberg, kommer att passa honom bättre än Halmstads.Här ska han vara en center som är på rätt plats och gör mål. Låter lite som Totte, men bättre?

Övriga mål har gjorts av  Oscar Johansson och Abdussalam Magashy medan följande trio V har haft bra målchanser och bör då vara dem IFK får se upp med, Wenderson , Kenndal, och Vindehall.
Sylvias Hampus Näsström som inte fick något kontrakt med IFK kan säkert tacka för sist och visa vad han kan när han får chansen.

Värnamo spelar modigt och är skickliga med bollen och släpper ogärna upp motståndarna på egen planhalva och pressade stundtals Malmö, så det klarar de säkert av att göra mot IFK också, fast det kan vara lite svårare på bortaplan och konstgräset. Mot Malmö pressade de högt och föll tillbak till en  4-5-1 uppställning i försvaret. Det som både pappa Thern och Kim har använt sig av i anfallsspelet är hårda låg inlägg till straffområdet vilket ska vara ett effektivare sätt att avsluta snabbare på.

I försvaret har de AIKs Robin Tihi som helt raderade Malmös Kiese Thelin.  Så han kan säkert sätta stopp för Totte också.

Av nyförvärven verkar Moonga Simba vara en irrationell spelare och dribbler med skicklighet och speed.  Nigerianen  Johnbosco Samuel Kalu ,som kommer från ett division 2- lag, har en sådan tempoväxling och en majestätisk styrka som gör honom unik. Ja, det låter ju lite som Ishaq!

Av spelarna är det endast Marcus Antonsson, Robin Tihi och Oscar Johansson som har Allsvensk rutin.

De vill inte hamna på, varken nedflyttningsplats eller kvalplats, och blir då ett lag som IFK måste vinna mot hemma.

Deras trupp år bred med spelare som kan spela på många olika positioner, dessutom några spjutspetsar. Kim Hellberg konstaterar att laget har den minsta budgeten i Allsvenskan, men det vägs upp av energin i spelartruppen och entusiasmen att få spela i Allsvenskan.

Vi har nog alla förväntningar på att detta ska bli första vinsten på hemmaplan, annars lär det bli ett fortsatt inte så kul spel runt nedflyttningsstrecken. Det ser ut efter dagens, 1 maj, matcher att tabellen börjar skikta sig vid 8-9:e plats. Vid vinst kan vi nog klättra uppåt plats 9-11, vid förlust eller oavgjort blir vi kvar på 13-14:e plats.
Vad jag känner till är ju DE Brito avstängd 

Alltså, dags för Totte att börja leverera och att Oscar kan hålla sin första nolla tillsammans med att alla andra levererar mer än hittills. 

Var, när, hur?
Platinumcars Arena Måndagen den 2 maj 19.00

För oss andra som inte kan vara på plats sä börjar Discovery+ sända 18.44!

Exilsnokarna i Stockholm samlas på Pitchers Norrmalm Regeringsgatan 113 T-bana Rådmansgatan.

Framåt Kamrater!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-05-01 22:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås