Lagbanner
Platinumcars Arena, 2024-09-01 16:30

IFK Norrköping - Häcken

Den mörka hösten närmar sig, blir den extra mörk för IFK?
"Den gula snoken är på gång att angripa häcken igen! Hoppas han lyckas igen!

Den mörka hösten närmar sig, blir den extra mörk för IFK?

Med hösten gulnar almar och björkar. Håller IFK sommarfärgerna vitt och blått eller är det en ny färgblandning på tröjan på gång? Nu tillhör IFK de fyras gäng som alla försöker undvika den tröstlösa kvalplatsen mot ett piggt Superettanlag. Förutom IFK består den gruppen för tillfället av Blåvitt, Halmstad och Värnamo.

När föreningen borde fokusera på att vara kvar i Allsvenskan är det rörigt med styrelsen och ett extra styrelsemöte, sjukskriven sportchef och ett långsamt avgörande med en eventuell hemvändande Alexander Fransson. Detta verkar också dela upp supportrarna i två läger, för eller emot Fransson. 

Nu borde alla kraftsamla till hemmamatchen mot Häcken. Denna häck som var ganska enkel att klippa för ett antal år sedan och laget lyckades t.o.m. detta i våras, mot många odds. Det tyder ju på att man skulle kunna vinna även på hemmaplan?

Häcken ligger nu på en 8:e plats, 8 poäng före IFK. Om det blir förlust så är det nio matcher kvar för att nå upp till den magiska gränsen på 30 poäng, som brukar betyda att man är kvar i Allsvenskan. Häcken har under sommaren värvat Samuel Leach Holm från Djurgården. Han var med i deras förra match mot Värnamo och blev inbytt mot BP veckan innan och bör väl spela från start mot IFK?. Senaste resultaten för dem är, Värnamo (H) 1–1, BP (B) 3–1, Västerås (H) 4–0, Värnamo (B) 2–2 och Elfsborg (H) 3–5. Motsvarande resultat för IFK var 0–4, 1–2, 2–1 och 4–2. Verkar som om bollen verkligen är rund! Men med det tycker jag vi kan ge oss till "Parken" med gott mod och hoppas på det bästa!

Att Häcken hade en Europamatch i veckan tror jag inte bekommer dem, snarare tvärtom då de spelat mot bättre motstånd och kanske har det spelet i behåll. Häcken åkte ju ur Europaspelet. Det kan betyda att de kommer extra laddade till Norrköping! En fördel för IFK kan vara att Mikkel Rygaard är avstängd?

Om det inte lyckas mot Häcken så måste IFK få ihop en 7–8 poäng för att nå den magiska gränsen för att inte åka ur Allsvenskan, på ca 30 poäng. IFK slipper möta Malmö, Mjällby, Västerås, Kalmar och GAIS, utan poängen måste tas mot Hammarby, vårens match slutade 1–2 (B), Sirius, 1–5 (H), Elfsborg, 4–2 (B), Halmstad, 1–0 (B), Göteborg,1–1 (H), BP, 1–2 (H), Värnamo 0–4 (B), AIK 2–6 (H) och Djurgården 1–3 (B). De sju poängen borde kunna tas mot Göteborg, BP, och Halmstad, men det blir tufft mot de andra!

Här i Solna är det fortfarande sommarväder när detta skrivs, låt oss hoppas att åtminstone IFK visar sig från sin soligaste sida, så att inte häcken reser sig kämpahög!

Matchen sänds av Discovery+ och TV4 Play med början 16:15 imorgon!
Väldigt få Exilsnokar kvar i Stockholm, alla vill till "Parken", så det blir tomt på de vanliga pubarna!

Framåt Kamrater!


 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2024-08-31 17:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås