Lagbanner
Det är nära nu
Bilden tagen efter matchen mot Enskede tidigare den här säsongen. Nästa år väntar med stor sannolikhet spel på andra arenor.

Det är nära nu

IFK Norrköpings damlag tog igår ett stort steg närmare Elitettan efter att ha vunnit med 2-0 mot Uddevallalaget Rössö.

På vägen hem i spelarbussen fick Guldköping ett litet snack med några som låg bakom segern. Anna Eriksson var nöjd med resultatet men inte fullt ut med spelet av tjejerna. Detta berodde dock delvis på underlaget som var naturgräs. Det hade regnat mycket och planen var vattensjuk, det var till och med pölar på en del ställen. Då är det svårt att spela sitt vanliga spel. Laget gick till pausvila med en ettmålsledning i ryggen efter att vänsterytter Matilda Holmberg hittat nätmaskorna. Hon har i en intervju med mig sagt att hon är extremt vänsterfotad. Uppseendeväckande då att hon gjorde målet med högerfoten! I andra halvlek gjorde Alma Sjödahl det mycket viktiga andra målet. I och med att laget återigen höll nollan så ser förutsättningarna mycket bra ut inför returen nästkommande helg på Östgötaporten. Om Pekingtjejerna gör ett mål måste Rössö göra fyra, eftersom bortamål räknas dubbelt vid lika resultat!      

Lagkapten Filippa Sjöberg var av förståeliga skäl på mycket gott humör då jag pratade med henne. Hon tyckte att spelet från deras sida inte var bra i första halvlek beroende på underlaget. Men att det blev bättre i andra halvlek. Hon tyckte det var en godkänd match från deras sida, men att de kan  bättre vilket dem vill visa nästa helg. Filippa berättade också att många av tjejerna har fantastiska familjer, flera stycken hade åkt fyra timmar för att komma till matchen!

Målvakten Sofia Hjern var också sprudlande glad när jag pratade med henne. Hon var nöjd med att hon och laget kunde hålla nollan då det ger ett bra utgångsläge i returen. Hon har bara släppt in två spelmål den här säsongen och hållit nollan i åtta matcher! Hon kommer också från en riktig idrottsfamilj då hennes tre år äldre syster är en bärande spelare i Norrköping Dolphins! Betänk att Sofia fyller 18 år i år och kommer efter nästa match återigen åka på träningsläger med ungdomslandslaget. Jag blir inte ett dugg förvånad om hon vaktar A-landslagets mål inom en tioårsperiod. Kom ihåg var ni läste det först!      

Nej hör ni kära läsare det här ser riktigt bra ut. Är helt övertygad om att de grejar det här. Jag åker ner till min hemstad och ser matchen på plats. Då blir det nog fira av efter matchen. Det blir intervjuer efter matchen som jag verkligen längtar efter. Sofia är precis som jag uppväxt i Lindö, jag har inte varit där på många år. I den utmärkta ”Ett liv en podd” har Lindöbon Brickan berättat att det numer bor 6000 personer i den stadsdelen. Måste åka dit och titta! Man kan ta Göran Modeen från Norrköping men inte ta bort Norrköping från honom.

Nu hoppas vi alla att tjejerna håller sig friska och får en bra träningsvecka så syns vi i Elitettan 2021!
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2020-10-11 08:59:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås