Lagbanner
Tele2 Arena, 2020-09-27 17:30

Djurgården - IFK Norrköping

Det tycker jag vi håller tyst om...........Inför Djurgårdens IF - IFK Norrköping!
Tillsammans är vi starka!

Det tycker jag vi håller tyst om...........Inför Djurgårdens IF - IFK Norrköping!

Två lag som inte presterat så bra på sistone, vem går vinnande ur striden? Båda vill vinna för att inte hamna i ingenmansland, vilket kanske gör att det blir oavgjort? Djurgården har hemmaplan utan publik, vad innebär det? Ska IFK äntligen visa att det går att vända vilken trend som helst? Eller är det Djurgårdens tur att vända en dålig trend? Djurgården har spelat färdigt i Europa för den här gången, vill de ha revansch för den matchen eller är dom trötta och slitna?

Frågorna är många och facit har vi imorgon vid kvart över sjutiden!
Det verkar som om fler och fler tränare släpper truppen och startelvan så sent som möjligt. En av Djurgårdens tränare, Thomas Lagerlöf säger att truppen släpps 24 timmar innan matchstart, så jag misstänker att Jens gör likadant!

Tabellen haltar då Djurgården har haft sitt Europaspel att genomföra också, Häcken ska klaras av innan vi vet hur ställningen är mellan IFK och DIF. Nu har IFK en poäng mer och Djurgården har Häcken på bortaplan…..

Mot Malmö hade vi ju 13 ”IFK-are” på plan, mot Djurgården kan det ”bli” 14! Alla tre startade på bänken i torsdags. Så de kommer väl hungriga och glada på söndag eftermiddag.

För IFKs del så får vi hoppas att två hela veckor med normala träningar ska ge ”laget” ny näring och bli ihop spelat så att allt fungerar. Jag ser ju gärna en kopia på ”vårens” hemmamatch, då allt verkade stämma så bra.

Hur är det då med Djurgårdens form?

Från vår redaktionsgranne Forum 1891 kan vi sammanfatta det så här:
Att säga att formen är bra vore en ren lögn, från de senaste 6 matcherna har man 1 seger. Det positiva är att DIF aldrig faller igenom. Trots skador så har försvarsspelet varit bra efter landslagsuppehållet. Chilufya är en otroligt viktig spelare med sitt djupledsspel och har imponerat de senaste Allsvenska matcherna. Tottes rival i början om skytteligatoppen Ulvestad vill de ha som mittfältare.

På minussidan fkan vi läsa att deras två f.d. skyttekungar (ni vet vem!) ser mediokra ut. De har haft noll självförtroende och varit ofarliga framför mål! Typiskt om de skulle hitta formen mot IFK.
P.g.a. skadeläget, 3 av 4 mittbackar är borta, har Augustinsson varit tvungen att spela mittback. Berg eller Nyholm var inte tillbaka mot Cluj, kan de vara tillbaka imorgon?  De har haft svårt att stänga matcher som resulterat i tappade ledningar och  poängtapp i de tre senaste Allsvenska matcherna. Slutligen kan jag läsa att uppspelsfasen måste förbättras och det får varken slarvas eller se att man spelar lika lojt som i den  europacupsspelsmatchen.

Dags för siffernörden:

Tabellraden för de senaste 5 matcherna ser ut så här:

DIF 5 1 3 1 5 -  7 6, de 5 senaste hemmamatcherna 5 2 2 1  9 – 7  8                                 
IFK 5 1 2 2 8 – 8 5, de 5 senaste bortamatcherna     5 2 0 3  9 –10 6

Vad jag kan se så lutar det mot oavgjort, ingen vill ju förlora och hamna på efterkälken, kanske 1-1 eller 2-2? (Att sedan IFK inte har förlorat i Stockholm på 18 år, ska vi tala tyst om!)

Intressant är att de tre spelarna med flest gjorda nickmål i årets Allsvenska, har möjlighet att vara på plan samtidigt, Totte, Kujovic och Lauritsen 3 mål vardera. Skulle Berg, med 2 mål, vara återställd så kan det bli de fyra! Då kan jag misstänka att det åtminstone blir ett nickmål!

Mot Cluj så fick Ulvestad en 4:a, Wittry, Une Larsson, Augustinsson, Käck, Karlström, Radetinac, Eriksson och Edwards en 3:a och Chilufya en 2:a. Så backlinjen verkar stabil, sedan var domaren mot Cluj inte uppfostrad efter den nya svenska skolan utan Clujarna föll både till höger och vänster och fick frisparkar både nu och då, medan Djurgårdarna försökte stå upp så länge som möjligt. 

Om vi studerar rankingen, med de upp till 30 bästa spelarna, från Wayscoutstatistiken i år, för position mot position, så kan jag göra följande följande jämförelser:

För målvakterna ligger Bråtveit 4:a och Isak 5:a.

För ytterbackarna har vi Wittry som 2:a och Augustinsson som 9:a medan Gerson är 8 och Castegren 24:a.

För innerbackarna har vi Berg 2:a och Une Larsson 8:a medan Lauritson är 1:a och Dagerstål 23:a.

Som defensiva mittfältare har vi Ulvestad 1:a  och Karlström 3:a medan medan Smith är 6:a.

Som centrala mittfältare har vi inga Djurgårdare bland de 28 första medan Thern 5:a, Fransson 18:e och Blomqvist 22:a.

Som offensiva mittfältare har vi Edwards som 10:a men ingen IFK:are.

Som yttermittfältare finns Radetinac på 18:e och Ring på 25:e plats medan Haksa på 3:e, Isisak på 9:e och Levi på 12:e.

Och slutligen som centertanks finns Holmberg på 16:e och Kujovic på 21:a medan Totte leder och Pontus återfinns på 19:e.

Då de rankingarna där vi inte har några spelare med, för DIF centrala mittfältare och för IFK offensiva mittfältare, går det hfaktiskt att få fram ett medelvärde, lägst värde är bäst!
Resultatet blir då  DIF – IFK  10 – 11, alltså en knapp seger för Djurgården.

Det är väl så det känns i allmänhet två på papperet bra lag, men som inte rktigt fått ut det de velat så här långt. Helt klart en ny spännande och nagelbitande match. Om ingen vinner kommer båda att vara besvikna.....

När: Söndag 27 september 2020 17.30
Var: Telo2 Arena
Hur: Givetvis önskar vi en upprepning av junis utskåpning, men vi vet ju inte med årets IFK.....
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-09-26 13:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås