Lagbanner
Jernvallen A-plan, 2021-02-28 13:00

Sandvikens IF - IFK Norrköping

Det var en gång 20 288 åskådare på en match mellan Sandvikens IF och..........
Det här vill vi inte se imorgon, men det vill man i Sandviken, bara så ni vet! De gjorde tre mål på Blåvitt!

Det var en gång 20 288 åskådare på en match mellan Sandvikens IF och..........

Under de senaste 11 dagarna har laget haft tre olika ordföranden, den första har tagit guld, den andra har inte förlorat och.....ja, vilket epitet kommer den tredje att få?


Sandvikens IF ligger på 19:e plats i den Allsvenska maratontabellen efter 21 säsonger och IFK stoltserar med att ha medverkat till publikrekordet för fotboll i Sandviken med 20 288 betalande den 27/10 1957, resultat 2-2. Det skedde under Maratonallsvenskan 57/58 då vi lade om säsongerna till vår/höst istället för höst/vår och innehöll 33 matcher.

Nu spelar de i Div 1 Norrland och har tagit sig till gruppspelet i Svenska Cupen via Jönköpings Södra 2-0 och Kvarnsvedens IK 3-0 och sånär lyckats vinna mot Blåvitt, de ledde till den 67:e minuten och höll oavgjort till den 73:e. Det är med andra ord ingen lätt match i morgon söndag 13.00. 

Rikard Norling som med både AIK och Malmö spelat på Jernvallen känner till den något besvärliga planen och han borde i vanlig ordning vara klart förberedd inför matchen, som vi bör vinna. Norling kan nog tycka att vi ska vinna!

Efter fredagens träning så har vi frågetecken för Jonathan Levi medan Dino Salihovic är sjuk. Finnur Tómas Pálmasson tränade vid sidan om men ska vara uttagningsbar medan Lucas Lima tränar fortfarande utan kontakt

Ni kan se på laguppställningen hur jag tror att Norling kommer att ställa upp innan jag vet vilken trupp han tar med sig till Sandviken. Med frågetecken för Levi misstänker jag att vi ställer upp med samma lag som mot Sundsvall. Frågan är om Agardius är mogen att ta den centrala mittbacksplatsen som jag tror han är ämnad för? Vilket lag det än blir så hoppas, förutsätter, jag att det blir samma snabba spel med rakare linjer som gav så många chanser mot Giffarna. Nu önskar jag detsamma även om Sandviken troligtvis kommer att ha elva man på planen hela matchen. Vi struntar i IFKs statistik i tidigare cuper nu är det vinst och gruppfinal nästa helg som räknas!

Sandviken då? Noah Mohammed med två mål och en assist blir väl en spelare att ha koll på. Det tredje målet gjordes av Bonnah, men var en klar målvaktstavla. Alla målen gjordes efter snabba omställningar på högerkanten. Blåvitt gjorde två av sina mål på nickar. Sedan kan jag tycka att ingen av målvakterna gör några av sina bästa matcher, därav sju mål oxå. 

Lycka till och Framåt kamrater!

 Matchdata: Söndag 28 Februari 13.00 på Jernvallen i Sandviken
Cmore sänder Svenska Cupen i år med start imorgon 12.50. 
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-02-27 21:14:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås