Det var en gång..........
Det var en gång när storebror stod i skuggan.......

......ett korplag som hette "Facit" som slog igenom så att hela Europa visste vad Åtvidabergs FF var för något. Under många år under 70-talet blev storebror IFK Norrköping, om inte ställda i skamvrån, ställda i skuggan. Lilla Åtvidabergs FF lyckades bra ute i Europa och blev utslagna i kvartsfinalerna i både Cupvinnarcupen och Europacupen. Dessutom hade de åtta spelare, som spelade eller hade spelat i klubben, med i Sveriges VM-lag till till VM 1974. IFK hade "Åby" Ericson och Ove Kindvall.

När vi nu kommer till kvällens match är sagan slut för länge sedan. Medan Facitingenjörena konstruerade förbättringar av sina räknesnurror med hjälp av små manicker, som några japaner konstruerat, blev de omsprungna i ytterkurva på upploppet av just dessa japaner. Vad är en räknesnurra undrar ni? Ja, det kommer vi inte ihåg, men hur miniräknarna har utvecklats kan vi se tydligt idag! Laget gick också bakåt, även om de strtade emot bättre än Facit, idag återfinns de i division 2, En träningsmatch mot dem borde ett IFK med spelare både från IFK, Sylvia och ungdomslaget tillsammans med en provspelare kunna klara av?

Startelva:

Julle

Hadar Sundberg     (Smith 46)
Álvares                   (Pontus Lindgren 70)

Abdul Aziz              (Alle 61)

ÅFF stretade emot i början och tog också kedningen på en hörna i 13:e minuten. IFK ville som vanligt ha mycket boll, pressa högt och anfalla mycket. Det fick de också, innan halvleken var slut stod det 1-3. Detta genom att Telo satte en straff säkert i 26:e minuten. Hadar Sundberg nickskarvade snyggt in ett inlägg från Kusu i 31:a minuten. 1-3 gjordes av provspelaren David NNjaj i 34 minuten, när han snubblade sig förbi back och målvakt och på osäkra ben säkert rullade bollen i mål.

I andra halvlek kom de tunga kanonerna in och såg till att spelet förlades till ÅFFs planhalva, men några fler mål fick vi inte se. Däremot många fina passningar och kombinationer, klackar och liknande. Men vad svårt det ska vara att göra mål. Nu ska väl poängteras att Åtvids målvakt var säkert bäst på plan!

Mina spaningar

1. Både Dagerstål och Alle var glädjande tillbaka på plan. Dagerstål hade inte så mycket att bestyra från sin backposition men Alle kom in som en frisk fläkt och med många precisa passninga slagna.

2. Toote fick en halvlek och såg ut som valigt, kanske lite piggare, men dock inga mål på de uppemot 10 chanser han fick, närmast idag var ett skott i kryssribban som borde kunnat få gå in!

3. Av Sylviaspelarna så var jag mest imponerad av Abdul Aziz som tillsammans med Telo skapade det mesta under första halvleken, Snabb och teknisk spelare!

4. Julle hade inte mycket att göra varken på målet eller under matchen. Han fick ändå göra en riktig TV-räddning i 82:a minuten som nog gjorde hans kväll!

5. Troligtvis inga större förändringar till Tvååkersmatchen förutom att Alle, Dagerstål och Smith troligtvis finns med på bänken.

Nu är det dags att bege sig till Tvååker för nästa cupmatch. Trots mitt akvariefiskminne kommer jag ihåg förra cupmatchen mot dem då det hastigt och olustigt stod 2-0 till dem. Jag vill minnas att det var Isaks första tävlingsmatch. Dessbättre vändes det till 3-2, men låt inte samma sak hända igen!
Matchen är på söndag den 1:a mars så tidigt som 12.30!