Hjältemodig insats av damerna i Uppsala

IFK Norrköpings damlag gjorde en heroisk insats på Studenternas mot serieledarna trots en förlust med uddamålet.

Undertecknad hade tänkt se matchen på plats, men på grund av min höga ålder och en bil utan AC orkade jag inte åka två timmar tur och retur i den höga värmen. Det var 29-30 grader varmt på planen och våra tjejer hade inte ens full trupp till matchen. Guldköping fick ett samtal med vår tränare Anna Eriksson på spelarbussen på vägen hem för att sammanfatta matchen.

” Vi gjorde en väldigt bra match med tanke på förutsättningarna. Första halvlek hade vi serieledarna i brygga. Lovisa Gustavsson gjorde 1-0 redan efter 7 minuter efter en omställning från vår sida där Lovisa chippade över målvakten. Uppsala kvitterade till 1-1 efter bara fyra minuter. I den 23:e minuten gav Emelie Johansson oss ledningen med 2-1. Detta efter en omställning där Emelie var på rätt plats i rätt tid inne i boxen. Just den delen i anfallssspelet är något vi tränat mycket på så det var skönt att det gav utdelning.

Det var med en bra känsla vi gick in i omklädningsrummet att gå in med ledning mot Uppsala som låg i allsvenskan förra året. Det märktes också i början på andra halvlek att motståndarlaget var lite extra gnälliga och nervösa att de låg under. Dessvärre kom 2-2 tidigt i andra halvlek i den 54:e minuten. Vi var tvungna att göra flera byten så tidigt som den 45:e minuten då Molly Wiklander gick ut då hon sprungit sig trött i värmen. Det var flera spelare som var helt utmattade i värmen och vi gjorde fyra byten och hade behövt göra fem. Men vi hade inte full trupp för att göra det. Uppsala gjorde sitt segermål i den 72:a minuten och jag är oerhört stolt över tjejerna över insatsen, med tanke på både värmen och det tuffa spelschemat vi haft sista tiden. Det var en riktig kamratanda från alla våra spelare på planen. Nu har vi en vecka att slicka såren och komma laddade till nästa match. Det var viktigt för oss idag att vi inte drog på oss för fler skador.

Som sagt så gjorde alla våra spelare en heroisk insats. Men om jag ska lyfta upp några lite extra så blir det Alva Lundin, Lovisa Gustafsson, Ebba Sjögren som gjorde sin bästa match för säsongen och Sofia Hjern i målet. Tilläggas kan att Uppsala fick energi av sin publik på 375 personer. Vi hoppas på att vi får ännu fler i publiken när vi möter Umeå på söndag den 27e juni klockan 13. Det betydde oerhört mycket för oss när vi spelade mot Kalmar och kände stödet från Peking Fanz och de 500 på läktarna. Hjälp oss med att finnas där när vi möter Umeå ett topplag i Elitettan och som också är ett klassiskt lag i damfotbollen i Sverige!”